Economische prestaties regio: West-Brabant nr 3

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

In het onderzoek van Elsevier en Louter naar Toplocaties staat West-Brabant op plek 3. De gemeente Breda scoort het rapportcijfer 7,6 bij de ranking van ecnomische prestaties van gemeenten en regio's over 2013.

West-Brabant in top 3 van Nederland 2013: één van de winnende regio’s!
Onderzoek Elsevier & Louter naar economische prestaties gemeenten en regio’s

 

Jaarlijks onderzoek Elsevier en Bureau Louter de stand van zaken van de lokale en regionale economie. Daarbij wordt gekeken naar structurele kenmerken (aantal arbeidsplaatsen per 1.000 inwoners, opleidingsniveau beroepsbevolking, voorraad bedrijventerreinen en kantoorruimten) en naar de dynamiek (groei arbeidsplaatsen, nieuwbouw, uitgifte bedrijventerreinen, ontwikkeling arbeidsproductiviteit en toegevoegde waarde). 

 

Bij de gemeenten scoort Haarlemmermeer met luchthaven Schiphol de eerste plaats, maar de gemeente Breda mag zeker niet ontevreden zijn met een 9de plek en een rapportcijfer van 7,6. Ook Etten-Leur (plaats 20) en Geertruidenberg (plaats 48) zijn terug te vinden in de top 50 van 2013.

 

Ook de regio’s worden beoordeeld. Op 1 staat de noordvleugel van de Randstad (Amsterdam e.o), en op 2 staat Zuidoost-Brabant. Maar de regio Breda rukt op. Vorig jaar nog nummer 6, maar in 2013 een derde plek! “De Noordvleugel, Zuidoost-Brabant en ook West-Brabant zijn dit jaar de winnende regio’s”aldus Elsevier. Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat dit specifiek geldt voor Breda en directe omgeving. Het meer westelijk gelegen deel rond Bergen op Zoom en Roosendaal staat in de ranglijst op positie 28.

 

Wilt u meer nog weten over welke gemeenten en regio’s de recessie het bste doorstonden? Waar de gemeenten en regio’s met de beste groeipotenties zich bevinden? Voor het artikel in Elsevier, klik hier.

 

 

 

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant