Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Cubicco in voormalige fabriekshal Philip Morris

Het bedrijf Cubicco dat energieneutrale, bijna kant-en-klare woningen fabriceert, vestigt zich de komende maanden in een van de voormalige fabriekshallen van Philip Morris aan de Wattweg in Bergen op Zoom. Het gaat om het voormalige pand van Timmerfabriek Klaassen dat op enig moment door Philip Morris werd aangekocht en gebruikt. De komst van een nieuw bedrijf is een eerste stap in de richting van een nieuwe invulling van het Philip Morris complex.

Waarom naar Bergen op Zoom?
De directie van Cubicco heeft zich voor de vestiging van haar bedrijf georiënteerd in Zeeland en West-Brabant en heeft vanwege de gunstige voorwaarden en de strategische ligging uiteindelijk gekozen voor nieuwe huisvesting in Bergen op Zoom. De nabijheid van het spoor, de aanwezigheid van een containerterminal voor de binnenvaart , maar ook de korte aansluitingen op de A58 en de nieuwe A4 waren naast de inspanningen van het gemeentebestuur van Bergen op Zoom daarbij doorslaggevend.

Cubicco start in Bergen op Zoom met zo’n 25 man. De verwachting is dat het bedrijf daarna snel zal groeien naar 75 à  80 werknemers. Opzet is dat het nieuwe bedrijf medio mei, na het installeren van de productielijnen, operationeel wordt. Het bedrijf produceert en levert de basis voor kant en klare woningen, zogenaamde Flat Packs. Cubicco heeft een convenant getekend met de gemeente Bergen op Zoom om werk te gaan bieden aan 20 mensen uit het bestand van de afdeling Sociale Zaken. Met het bouwbedrijf Aan de Stegge Roosendaal is inmiddels een samenwerking gesloten. Dit bedrijf is de eerste Nederlandse Cubicco assemblage partner en zal de (eind)assemblage - op locatie - verzorgen. 

Cubicco woning

Randy Riteco namens Cubicco, is gelukkig met de locatiekeus en kijkt terug op een vruchtbare samenwerking met Philip Morris Holland B.V. en de gemeente Bergen op Zoom. Beide partijen hebben zich vanaf het begin ingezet om Cubicco naar Bergen op Zoom te halen.
De locatie is aantrekkelijk, (nadat onze huisstijl is toegepast en het gebouw een ware metamorfose heeft ondergaan), de logistieke ligging is prima en de arbeidsmarkt biedt voldoende soelaas. Wij hebben ons breed georiënteerd op de verschillende potentiële vestigingslocaties in en buiten de regio West-Brabant, maar het pakket dat de gemeente Bergen op Zoom, c.q. Aangenaam Bergen op Zoom B.V. bood, was voor ons uiteindelijk doorslaggevend’.
Woordvoerder Robert Wassenaar van Philip Morris is al even enthousiast. “Philip Morris is zeer verheugd dat er een aantrekkelijke nieuwe werkgever zijn intrek neemt in een van de voormalige fabriekshallen van Philip Morris en dat Cubicco heeft aangegeven op geheel vrijwillige basis gebruik te maken van ons mobiliteitscentrum voor de rekrutering van nieuwe werknemers. Ook zijn wij dankbaar voor de belangrijke rol die de gemeente, c.q. Aangenaam Bergen op Zoom B.V. heeft gespeeld bij de totstandkoming van deze deal”.
Ook wethouder Ad Coppens die in Bergen op Zoom de portefeuille Economische Zaken heeft, is enthousiast over deze zeer kansrijke onderneming. “Cubicco is een onderneming met potentie, heeft een goede orderportefeuille in binnen- en buitenland en een bedrijf dat continuïteit in zich heeft. Bovendien – en dat is voor de stad een belangrijk insteek – een onderneming met zicht op groei van arbeidsplaatsen. Wij geloven in dit bedrijf en zijn er bijzonder blij mee dat ze voor Bergen op Zoom, en in het bijzonder voor bedrijventerrein Lage Meren gekozen hebben. Het feit dat de voormalige timmerfabriek op deze prominente plek een metamorfose zal ondergaan en het beeld daardoor aantrekkelijker wordt, geeft weer een verbetering van de uitstraling van dit bedrijventerrein de Lage Meren”” , aldus wethouder Ad Coppens.

REWIN West-Brabant heeft deze acquisitie mogen ondersteunen.

Guido van Liefland
Guido van Liefland

Teammanager Vestigen


076 56 46 790