Creatieve start van het jaar voor nieuw regionaal programma

Afgelopen maanden hebben we veel gesprekken gevoerd met allerlei creatieve West-Brabantse partijen. Bedrijven opleidingen en gemeentes spraken daarin hun support uit voor het regionale programma Creatieve Dienstverlening. Een nieuw programma, waarin we creativiteit gebruiken als sleutel tot innovatie. Hierin staan samenwerking en DOEN centraal.

Creatiefdenkend talent faciliteren en vasthouden
We zijn het jaar dan ook meteen begonnen met DOEN. Het eerste succesvolle samenwerkingsevent is een feit! Samen met City of Imagineers, Maan, Electron en Studio Eenvoud daagden we op 7/1 Social Innovation studenten van Breda University of Applied Sciences (BUas) uit om na te denken over wat zij als young professionals belangrijk vinden bij een ‘creatieve hotspot’. Voor ons een manier om te weten te komen hoe we jong creatiefdenkend talent aan West-Brabant kunnen binden.

Concrete resultaten
Naast de mooie verbindingen die de deelnemers onderling wisten te leggen, leverde het event ook direct een aantal nuttige take-aways op:

  • Als we jong creatief talent willen binden, zullen we duidelijker moeten zijn in wat we als creatieve hotspot te bieden hebben. Deze boodschap moet studenten bereiken voordat ze afgestudeerd zijn, zodat ze zich niet genoodzaakt voelen onze regio te verlaten.
  • We moeten trotser en luider uitspreken waar we goed in zijn.
  • Onze online zichtbaarheid moet beter. De toekomst is online. Met name voor deze doelgroep.

Vervolgtraject
En: heel concreet is er een goede slogan bedacht door de studenten om jonge professionals aan de creatieve industrie te koppelen. Zo goed dat dit idee extra aandacht en inzet verdient. Dit vervolgtraject gaan we samen verder invullen!

Dit startevent smaakt absoluut naar meer. Met dank aan Ruud van den Boogaart (City of Imagineers bestuur, Maan), Lisette Spee (Electron), Jessie Berkeveld (Studio Eenvoud), Angelica van Dam (BUas) en uiteraard de studenten!

Panel REWIN Creatieve Dienstverlening

Studenten BUas REWIN Creatieve Dienstverlening

Brainstorming REWIN Creatieve Dienstverlening

Presenteren aan jury REWIN Creatieve Dienstverlening

Winnaars REWIN Creatieve Dienstverlening

Creatieve Diensterlening Groep REWIN


Meer weten over het nieuwe programma Creatieve Dienstverlening? Geert praat je met plezier bij.

Geert van de Wouw
Geert van de Wouw

Programmanager Creatieve Dienstverlening


06 57 595 219