Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Control Media verhuist naar Etten-Leur

Aan het eind van deze zomer verhuist Control Media naar Etten-Leur. Het grafische bedrijf maakt een sterke groei door, onder meer door de enorme toename van on-line drukwerk bestellingen. De huidige productielocatie in België is hierdoor te krap. Hun huidige pand in het Belgische Wildert, net over de Nederlandse grens, heeft een productieruimte van 3.000 m2, maar in Etten-Leur krijgt de drukkerij de beschikking over 10.000 m2. Op termijn zullen hier naar verwachting 80 personen werken.

Verhuizing

Op 1 maart jongstleden heeft Leon van Nunen, directeur/eigenaar van Control Media,de sleutel in ontvangst genomen van hun nieuwe pand aan de Nijverheidsweg in Etten-Leur. Het bedrijfspand wordt de komende maanden intensief verbouwd om het geschikt te maken voor het grafische bedrijf. De verhuizing van de productie vindt in delen plaats. Aan het begin van de zomer zullen eerst de afwerkmachines naar Etten-Leur verhuisd worden. Aan het einde van de zomer volgen dan de drukpersen.

Personeel succesfactor

Het personeel is een belangrijke succesfactor voor Control Media. “Wij zijn een echt productiebedrijf, daar hebben we ons op ingericht, maar het personeel geeft daarbij de doorslag” vertelt Leon van Nunen. “Alles draait om efficiency en costleadership. Snel inspelen op nieuwe kansen. Dat vraagt ook om doorlopende veranderingen in alle afdelingen. Door automatisering van werkprocessen zijn we in staat om het werkt met een beperkt aantal mensen te doen. We investeren daarbij in machines, maar zeker ook in mensen, want opleiden geeft een hoog rendement. Hierdoor kunnen we ook verder groeien.”

Doorslaggevend aspect: lagere kosten

Control Media heeft er voor gekozen om te verhuizen naar Nederland. Het kostenaspect gaf hierbij de doorslag.  “De loonkosten zijn bijvoorbeeld in Nederland lager, en dat geldt in het bijzonder voor uitzendkrachten en bovendien zijn er meer flexibele personeelsmogelijkheden” stelt van Nunen. “Omdat we over relatief korte afstand verhuizen, kunnen we diverse  ervaren arbeidskrachten behouden voor de onderneming maar er zijn ook in te vullen vacatures. We gaan op zoek naar vervangend Nederlands personeel voor de 12 Belgische medewerkers die uit dienst gaan vanwege de verhuizing.” Op termijn verwacht Control Media uit te groeien tot zo’n 80 arbeidsplaatsen. “Overigens zijn bijvoorbeeld de stroomkosten in Nederland ook lager en dat is  voor ons ook van belang” vult van Nunen aan.

Keuze voor Etten-Leur

Het oog is gevallen op een geschikt pand in de gemeente Etten-Leur. “Tussen de steden Roosendaal, Rotterdam, Breda en Antwerpen. Ideaal om personeel te werven.” Ook de goede infrastructuur is meegewogen in het besluitvormingsproces. “Direct aan de snelweg gelegen, en geen files.”

Wethouder Jean-Pierre Schouw is blij met de komst van Control Media naar Etten-Leur. “Control Media is een snelgroeiend bedrijf met goede ontwikkelingspotentie dat goed past in de gemeente. Ze gaan hier personeel werven en er is ook sprake van afgeleide werkgelegenheid door uitbesteding  naar bijvoorbeeld logistieke dienstverleners. Een aanwinst dus voor de arbeidsmarkt. Hun komst naar bedrijventerrein Vosdonk is een bevestiging dat Etten-Leur ook voor buitenlandse bedrijven interessant is, op basis van aspecten zoals kostenfactoren, gunstige ligging, goede infrastructuur en voldoende gevarieerd aanbod van bedrijfspanden.”    

De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant heeft Control Media geattendeerd op de vestigingsmogelijkheden van West-Brabant en hen bijgestaan in hun vestigingsproces. De keuze is daarbij gevallen op de gemeente Etten-Leur. Control Media vond hier een pand dat perfect paste bij wat ze zochten, met de juiste afmetingen en hoogte en ook een geschikte verdeling tussen kantoor- en productieruimte.   

Speciale investeringen

Het nieuwe pand zal zo ingericht worden dat er nog efficiënter gewerkt kan worden. Zo vinden Investeringen plaats voor automatisering van het interne pallet transport en komt er ook nog een nieuwe 10-kleurenpers. Ook de nabewerking wordt aangevuld met extra snijmachines en hechtstraten.


Voor meer informatie:

REWIN West-Brabant: Guido van Liefland, hoofd Vestigen
g.vanliefland@rewin.nl           + 31 (0)6 53 587 654

gemeente Etten-Leur: Jurgen Trouw, bedrijfscontactfunctionaris
jurgen.trouw@etten-leur.nl     + 31 (0)76 50 24 296

Control Media: Heleen Deuling, webshop/e-commerce
Heleen@controlmedia.eu         + 32 (0)3 620 14 72

Control_Media.JPG

Supersnelle productie van drukwerkGuido van Liefland
Guido van Liefland

Teammanager Vestigen


076 56 46 790