Brabant Robot Challenge

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

In de slimme maakregio Brabant zullen de effecten van robotisering vermoedelijk eerder en op grotere schaal voordoen dan in de rest van Nederland. Studenten van vier instellingen voor hoger onderwijs in Brabant gaan in samenwerking met bedrijven en organisaties de uitdaging aan om rond een praktijkvraagstuk aan robotiserings-oplossing te werken.

Studenten van vier instellingen voor hoger onderwijs in Brabant – Tilburg University, Fontys, Technische Universiteit Eindhoven en Avans Hogescholen – gaan vanaf februari tot mei 2018 voor de tweede keer gezamenlijk een multidisciplaire Robot Challenge aan, verzorgd door topdocenten en in nauwe samenwerking met Brabantse bedrijven en organisaties.

De kick-off vindt plaats op 19 februari. Tijdens een spectaculair eindevent op 14 mei zullen de deelnemers hun eindpresentaties geven en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Robotisering
In de slimme maakregio Brabant zullen de effecten van robotisering zich vermoedelijk eerder en op grotere schaal voordoen dan in de rest van Nederland, door de vergaande verwevenheid van bedrijfsleven in de industrie en zorg, technisch onderwijs en overheid. Ook binnen REWIN wordt hier aandacht aan besteedt onder andere door het Smart Tooling project.

Vraagstuken uit de praktijk
Bedrijven en zorginstellingen zullen een praktijkvraagstuk rond robotisering pitchen aan de studenten. Zij gaan vervolgens in multidisciplinaire team aan een oplossing werken. Op de slotbijeenkomst worden deze gepresenteerd, waarbij de beste wordt bekroond.

Brabant_Robt_Challenge.jpg?u=1QBsVF

Masterclasses:

19 februari – UvT | Tilburg Ton Wilthagen , hoogleraar insitutionele en jurdische aspecten van de arbeidsmarkt, over robotica en werkgelegenheid26 februari –Avans Hogeschool| Breda Louis Neven, lector active aging, over techniek achter robotica en zorg12 mei – Fontys Hogeschool | Eindhoven Henk Kiela, lector toegepaste mechatronica, over de interactie tussen mens en robot. 23 april – TU/e | Eindhoven Lambèr Royakkers, universitair hoofddocent ethiek en techniek over robotica en ethiek.

Meer weten over de BRC? Kijk op de site of neem contact op met Stefan van Seters. Hij kan u ook alles vertellen over het Smart Tooling project waarin Robotisering centraal staat.

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant