Bio Base NWE project finalist bij RegioStars Award 2017

regiostars_finalist2.jpgIn 2015 presenteerde het Bio Base NWE project haar resultaten tijdens een Diner Debate in het Europees Parlement in Brussel. Tijdens het debat werd de EU, in persoon van de Europarlementariërs, bijgepraat over de obstakels die MKB’ers tegenkomen bij het commercialiseren van hun biobased innovatie. Hierbij werd geput uit de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de looptijd van het project.

Bio Base NWE, dat gefinancieerd werd door het Interreg North-West Europe Programme 2007 – 2013 is nu geselecteerd als finalist voor de RegioStars Award 2017 in de catergorie ‘Smart Specialisation for SME Innovation.’

Op 10 oktober zal in Brussel de winnaar bekend worden gemaakt tijdens de European Week of Regions and Cities.

Bio Base NWE
Het project bood MKB-ers in Noord-West Europe die hun biobased producten of processen wilden innoveren,  technologische en financiële ondersteuning door middel van vouchers en netwerkbijeenkomsten. Daarnaast speelde de politieke bewustwording van de obstakels bij innovatie een belangrijke rol.

Biobase4SME
Bio Base NWE is in 2015 afgelopen maar ondernemers uit de biobased economy kunnen nu terecht bij BioBase4SME. Een project dat start-ups en MKB-ers helpt bij het overwinnen van techonologische en niet-technologische hindernissen die ze tegenkomen bij het doorontwikkelen van hun biobased onderzoek naar een commerciële innovatie. BioBase4SME biedt trainingen, workshops, innovatie biocamps en innovatie coupons ter waarde van maximaal € 100.000.

logo_BioBase4SME_150_dpi.jpg

Roel Koevoets
Roel Koevoets

Business Developer Biobased Economy


06 22 663 934