BioBase4SME Innovation Biocamp groot succes

Briljant sharing of knowledge and expertise, lots of problem solving going on between delegates”

Deze quote is van één  van de twintig deelnemers aan het eerste BioBase4SME Innovation Biocamp afgelopen zomer. In Yorkshire (UK) had deze groep jonge ondernemers  zich verzameld voor een intensieve week met trainingen waarbij de commercialisering van biobased ideeën en groei van  hun bedrijven centraal stond. Het Innovation Biocamp werd mede-gefinancieerd door het Interreg NWE programma.

Tijdens het Innovation Biocamp werden de deelnemers aan de hand van een serie lezingen meegenomen in alle aspecten van groei, zowel de zachte kant (zoals groei van het bedrijf) als de harde kant (financiering). Na elke lezing kreeg de groep een reeks opdrachten waarna de deelnemers onder leiding van mentoren de gekregen handvaten vertaalden naar hun eigen bedrijf. Aan het einde van de week mochten de deelnemers pitchen voor een panel van investors.

pic2_breakout-session_biocamp-2017_for-wFrançois Geeraerts, BioPLA, België: “The BioBase4SME Innovation Biocamp was a  very intensive with high-level sessions, and turned out to be extremely useful and instructive. We are now able to further develop our business in a more structured and deliberate way. Furthermore, many useful contacts came out of the Biocamp"

De deelnemers waren unaniem enthousiast over de bijeenkomst. De input van de trainers en mentoren, in combinatie met het oplossingsgericht werken richting eigen bedrijf werd als zeer positief ervaren. Ook de organisatie keek terug op een geslaagde week. In 2018 staat dan ook een nieuwe editie van het Innovation Biocamp op de planning.  

Lees meer over het Innovation Biocamp op de website van BioBase4SME.

Roel Koevoets
Roel Koevoets

Business Developer Biobased Economy


06 22 663 934