Bij ICAReS betrokken ZuidWestHoek College wint Promotieprijs Woensdrecht 2019

Op 6 januari jl. ontving het ZuidWestHoek College uit Ossendrecht, uit handen van burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Woensdrecht, de Promotieprijs Woensdrecht 2019.

Het ZuidWestHoek College (MAVO en VMBO) staat landelijk bekend als 'wielercollege en topsportvriendelijke school', wat de opleidingsinstelling uniek maakt in Nederland.

Daarnaast heeft het College zich de afgelopen jaren gemanifesteerd binnen het internationale ICAReS project rond drones, onder andere door de implementatie van officiële opleidingen in de EASAS wetgeving, genaamd DRONE REGIM. De kers op de taart was wel de officiële goedkeuring vanuit DUO voor het keuzedeel DRONE, als eerste VMBO in Nederland.

ZuidWestHoek College Promotieprijs 2019


Om die reden waren de toekennende commissie en het college van burgemeester en wethouders unaniem van oordeel dat het ZuidWestHoek College recht had op de Promotieprijs 2019. Naast het ZuidWestHoek College waren ook het schrijversduo Jan van Elzakker en Louis Minnebach en kunstenares Suzana Jovanovic genomineerd.

REWIN is een van de partners in het ICAReS project.

Wiebe Logghe
Wiebe Logghe

Projectmanager ICAReS


06 28 76 24 84