Belgische coatingspecialist opent vestiging in Breda

Het bedrijf OmegaCoatings uit België had interesse om richting Nederland te komen, maar zat met diverse vragen. Tjeerd Janssens van REWIN heeft hen in dit traject kunnen begeleiden en daarbij diverse paden geëffend. Zo ondersteunde hij bij de oriëntatie op een geschikte juridische structuur. Verder introduceerde hij OmegaCoatings bij een geschikte accountant met specifieke ervaring en voor hun huisvestingsvraag heeft Janssens van REWIN ook de gewenste voordelige oplossing weten te vinden. Zo blijven de opstartkosten laag. 

De keuze is gevallen op de huur van ruimte in Breda. Het aangename ondernemingsklimaat van Nederland, de gunstige ligging van Breda, maar zeker ook de relatief gunstige loonkosten ten opzichte van België zorgt ervoor dat OmegaCoatings grootse plannen heeft voor de vestiging in Nederland. Deze vestiging is recent gestart en opereert onder de naam Alpha Maintenance and Service. Het Belgische moederbedrijf van Alpha Maintenance en Service verzorgt coating werkzaamheden voor de bouw en is actief voor pleister- en schilderwerken, gevelonderhoud, gritstralen en verwijderen en aanbrengen van (anti) graffiti en andere 'opkuiswerken'. Vanuit de Alpha Maintenance en Service, de vestiging in Breda bieden ze ook specialistische diensten voor de binnenvaart en scheepswerven. Zo zorgen ze voor reiniging van de scheepshuid en het aanbrengen van coatings, bijvoorbeeld met airless spray. 

De ondersteuning vanuit REWIN houdt niet op bij de vestiging van Alpha Maintenance en Service, maar gaat nog even door. In het proces na de oprichting van de BV schakelen we ons netwerk in om bijvoorbeeld te zorgen dat Belgische voertuigen op NL kenteken komen en ondersteunen we bij het openen van een bankrekening voor de Nederlandse entiteit en de bijbehorende holding.  'Zie het als een stukje aftersales, zogezegd' stelt Tjeerd Janssens. 

Guido van Liefland
Guido van Liefland

Teammanager Vestigen


06 53 587 654
Tjeerd Janssens
Tjeerd Janssens

Adviseur Vestigen


06 22 776 907