2 nieuwe opleidingen bij Stichting Vakopleiding Metaal (SVM)

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Stichting Vakopleiding Metaal (SVM) biedt sinds kort twee nieuwe opleidingen aan. Hiermee levert een belangrijke bijdrage aan het vakbekwaam worden en blijven van medewerkers.  

Verspaningstechnoloog
In september is SVM gestart met het verzorgen van de opleiding verspaningstechnoloog. Deze praktijkgerichte opleiding voorziet in de behoefte van verspanende bedrijven die steeds meer gebruik maken van geavanceerde CNC (Computer Numerical Control)-machines. 

Tijdens de opleiding krijgt de medewerker meer inzicht in, en kennis van, de productieprocessen rondom het programmeren en bedienen van CNC-machines. De opleiding bestaat uit zowel theorie als praktijk. De theorie bestrijkt diverse onderwerpen waaraan steeds opdrachten zijn gekoppeld. Denk hierbij bv. aan het optimaliseren van een productieproces, calculeren en kostenbewust handelen, en verspaningsstrategieën voor draaien en frezen. Ook het toepassen van CAD en CAM software is onderdeel van deze opleiding. 
Door de aanschaf van nieuwe CNC draai- en 5-assige freesmachines kunnen de kandidaten bij SVM het geleerde direct toepassen.

Meer weten over deze opleiding? Kijk hier

Verspaningstechnoloog SVM

Lasrobotprogrammeur
Als lasrobotprogrammeur lever je mooi laswerk af zonder de lastoorts zelf ter hand te nemen! In tegenstelling tot wat sommigen denken, is een lasrobot geen bedreiging voor het lassersvak; een lasrobot voert slechts de handeling uit die de programmeur invoert. Er is dus een grote kennis van laswerkzaamheden nodig om een lasrobot efficiënt en effectief in te zetten. Wanneer de robot het zware werk aan het uitvoeren is, kan de programmeur zich bezighouden met het belangrijke werk: het verbeteren van de lasprogramma’s en programmeren van nieuwe lasproducten. Dit noemen we ‘digital-twin’ technologie, en is een erg moderne vorm van lasrobots programmeren.

SVM vindt innoveren belangrijk. Daarom biedt het de opleiding tot lasrobotprogrammeur aan, waar je leert werken met deze moderne vorm van lassen. Deze opleiding kan worden afgerond met een NIL diploma.

Kijk voor meer informatie over of aanmelden voor deze opleiding op de website.

Lasrobotprogrammeur SVM

vsdvsdvsdvsdvsdv

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant