22 bedrijven brengen case in voor DALI proeftuin programma

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

In het project DALI (Data-science voor Logistieke Innovatie) draait het om het bij elkaar brengen van verschillende type disciplines en professionals in een praktische setting om een concrete case uit te voeren. Dat betekent dat men daadwerkelijk aan de slag gaat om de juiste data te verzamelen, verwerken, analyseren en toe te passen in de praktijk. De meerwaarde van het proeftuin programma zit hem in het inzetten van data science expertise (o.a. specialisten van Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch), het toepassen of bouwen van de juiste tools (van of door bijvoorbeeld startups), leren van elkaar, ontsluiten van een netwerk (o.a. kennisinstellingen en 70 Supply Chain start-ups) en het spreiden van kosten en risico’s van het Supply Chain data pionieren.

De samenwerkende partijen LCB, REWIN en Midpoint-Brabant en kennispartner JADS (TuE / TiU) geven de volgende ondersteuning:

  • Support in case definitie (beschrijving, stakeholders, doelen – targets, afbakening, planning en begroting);
  • Matchmaking van clusters (samenbrengen bedrijven met vergelijkbare cases of gemeenschappelijke case, datascience professionals, ondersteunende team, inzetten van de best passende tools en eventueel koppelen van Supply Chain start-ups aan cases / cluster;
  • Coördinatie van de uitvoering;
  • Neutraal delen/verspreiden van kennis & tools;
  • Verankering van kennis in onderwijs (zowel regulier als post-experience), en toegang tot jong HBO / academisch talent.

DALI

Opbrengst voor bedrijfsleven
De 22 deelnemende bedrijven die elk een case hebben ingebracht zijn logistieke dienstverleners, softwarebedrijven, start-ups en verladers. De centrale thema’s binnen de DALI proeftuin zijn geavanceerde transportplanning / transport optimalisatie en geavanceerde warehouse-, productie- (VAL-VAS) en voorraadoptimalisatie.
Om een idee te geven; hieronder een aantal voorbeelden van de ingebrachte cases:

  • inzet van AR technieken in een warehouseomgeving
  • Real-time dashboard warehouse- en productieproces om efficiency te verbeteren incl. forecasting component
  • Ontwikkelen van een dynamic forecasting en besluit support tool voor voorraadhoudende bedrijven op basis van data / cases van bestaande klanten
  • Automaten voorzien van telematrieboxen zodat realtime verkoop data beschikbaar komt waarmee het logistieke (bevoorradings)proces geoptimaliseerd kan worden

De proeftuin levert naar verwachting het volgende resultaat op:

  • 22 bedrijven hebben flinke stappen gemaakt in dataficering – digitalisering;
  • er is brede kennis rondom dataficering – digitalisering opgebouwd die verankerd wordt in het onderwijs en beschikbaar is (via o.a. on-line DALI toolbox) voor en actief wordt verspreid in het supply chain werkveld;
  • er is een duurzame community van supply chain werkveld en specialisten dataficering – digitalisering gerealiseerd die na DALI doorgaat met nieuwe (samenwerkings-) initiatieven.

Planning
Het 3-jarige proeftuin programma start naar verwachting na de zomer van 2019. Dit is medeafhankelijk van goedkeuring van de subsidieaanvraag bij het Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Zuid-Nederland (OP-Zuid) januari / februari 2019.

Meer weten over DALI? Neem contact op met Hanneke Bruinsma.

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant