Nieuwe provinciale award: Gouden Cirkel voor circulaire impact

Aanmoediging voor bedrijven of organisaties die de toon zetten op het gebied van circulair ondernemen.

Burgers, snacks, worsten en curries van groenteafval dat anders weggegooid wordt: Botanic Bites (Eindhoven) maakt vernieuwende veganistische producten en maaltijden van reststromen. Hiervoor krijgt zij van de provincie Noord-Brabant de eerste Gouden Cirkel.

 

Gouden Cirkel
Brabant zet een volgende stap naar een circulaire economie en moet in 2030 maar liefst 50% minder primaire grondstoffen gebruiken. De Gouden Cirkel is een nieuwe prijs die de Provincie ieder kwartaal uitreikt, als aanmoediging voor bedrijven of organisaties die de toon zetten op het gebied van circulair ondernemen. Daarbij moet er sprake zijn van bijzondere impact en een goede potentie tot schaalvergroting.

Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen: “Nieuwe circulaire verdienmodellen zijn niet alleen goed voor mens en milieu, maar ook voor de Brabantse economie. We zagen tijdens de coronacrisis wat een verstoring van wereldwijde productieketens kan veroorzaken. De toekomst is circulair: door nu als provincie te investeren, investeren we in ons verdienvermogen van morgen en overmorgen.”

 

Brabantse Circulaire Top 20
De winnaars van de Gouden Cirkel zijn automatisch genomineerd voor de volgende Brabantse Circulaire Innovatie Top 20. Deze vindt plaats tijdens de week van de circulaire economie van 31 januari t/m 5 februari 2022.

Gouden Cirkel
Neem contact op
Jonica de Bruijn

Programmamanager Agrofood/Biobased

j.debruijn@rewin.nl
06-30987667