Creatieve Dienstverlening – Het nieuwe sectorprogramma

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Geert van de Wouw vertelt over het nieuwe sectorprogramma Creatieve Dienstverlening

De regio West-Brabant heeft een nieuw sectorprogramma. Naast de lopende sectorprogramma’s Maintenance, Logistiek en Agrofood/Biobased start het programma Creatieve Dienstverlening. REWIN pakt de uitvoering op. Programmamanager Geert van de Wouw richt zich op het inzetten van creativiteit als sleutel tot innovatie voor het mkb en groot bedrijf. Hij licht creatieve dienstverlening en de opzet van het programma toe.

Creatieve dienstverlening
“Creatieve dienstverleners creëren waarde en innovatie bij andere bedrijven door creativiteit als dienst aan te bieden” stelt Geert van de Wouw. Een innovatief bedrijfsleven is belangrijk voor een toekomstbestendige regionale economie. REWIN jaagt vernieuwend ondernemerschap aan, en het nieuwe programma Creatieve Dienstverlening past daar perfect in.

Inbreng van ondernemers
Ondernemers uit de creatieve dienstverlening hebben een belangrijke inbreng gehad bij de totstandkoming van het programma. Zij hebben het programma mede gevormd. “Daarbij zijn er twee componenten. Allereerst het bevorderen van samenwerking om de creatieve sector gezamenlijk op de kaart te zetten. Tegelijkertijd gaan we cross-sectoraal bedrijven in de regio helpen te innoveren door de inzet van creativiteit. “

Breed gedragen
We hebben groen licht gekregen van de Economic Board West-Brabant om dit programma uit te werken. De samenwerkende overheden hebben via de Commissie van Advies het belang van het programma nadrukkelijk onderschreven. Gemeenten denken ook met ons mee. Toen we het concept presenteerden tijdens een bijeenkomst van raadsleden, wist een Zunderts raadslid gelijk een geïnteresseerd bedrijf voor deelname aan de pilot voor te dragen.

Deelname aan pilot
In de pilot gaan we doen wat we zeggen en daarvan leren. We koppelen 3 creatieve bedrijven aan 5 bedrijven uit de regio om ze te helpen innoveren. De pilot start met bedrijven uit Zundert, Etten-Leur, Breda en Woensdrecht. Er is nog één plek open, dus bedrijven die belangstelling hebben om ook vanuit deze insteek hun innovativiteit te versterken, kunnen zich bij mij melden.”

Creatieve dienstverlening

Neem contact op
Geert van de Wouw

Programmamanager Creatieve Dienstverlening

g.vandewouw@rewin.nl
06-57  59 52 19