Meer dan 500 innovatieve startups in Brabant

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Startups zijn de belangrijkste motor voor banengroei. 500 innovatieve startups staan in het eerste Brabant Startup Book van Braventure, dat zich richt op het versnellen van de ontwikkeling van startups. REWIN is een van de partners van Braventure.

Ondanks Corona is er nog steeds groei van innovatie startups. Brabant telt er meer dan 500 uit verschillende sectoren, die gebundeld zijn in het Brabant Startup Book van Braventure. Dit boek geeft een overzicht van het startuplandschap van Brabant in 2021. Startups spelen, met ruim 100.000 banen in Nederland, een essentiële rol voor de groei van de werkgelegenheid en zijn de belangrijkste motor voor banengroei.

De provincie Noord-Brabant beaamt deze belangrijke rol van startups; zij leveren een waardevolle bijdrage aan economische groei en innovatiekracht. Ook dragen hun uitvindingen bij aan de oplossing van belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Startups en scale-ups vertalen in een hoog tempo innovaties naar diensten en producten én dragen bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen binnen thema’s als gezondheidszorg, energietransitie en duurzaamheid. Een voorbeeld uit West-Brabant: Boerschappen zorgt ervoor dat producten van de boerderij binnen 12 uur bij jou op het aanrecht liggen.

Ecosysteem voor startups
Job Nijs, directeur van Braventure, wil een steeds sterker ecosysteem bouwen voor startups in Brabant. “Op dit moment is onze provincie na Amsterdam het sterkst ontwikkelde startupecosysteem in Nederland. Onze ambitie reikt echter verder, we hebben alles in huis om naar een Europese toppositie door te groeien en daarvoor hebben onze partners in Brabant de krachten gebundeld. Zo kunnen we een nog betere voedingsbodem creëren voor de banen van de toekomst en de oplossingen die ook ver buiten Brabant waarde creëren”.

Startup ondersteuning in West-Brabant
REWIN West-Brabant is een van de partners van Braventure, het samenwerkingsverband van dertien Brabantse partners waaronder hogescholen en universiteiten, de regionale ontwikkelingsmaatschappijen en de provincie. Het doel van Braventure is het versnellen van de ontwikkeling van Brabantse startups door het delen van kennis, verbinden van initiatieven en aanbieden van de beste startup ondersteuning.

Arthur Nijhuis is het aanspreekpunt voor startups uit West-Brabant. “Via deze samenwerking in Braventure en gerichte begeleiding krijgen startups een kick-start.” Speciaal voor West-Brabantse startups is B’WISE opgezet, de startup turbo voor West-Brabantse startups.   

Brabant Startup Book
Ook nieuwsgierig naar het eerste Brabant Startup Book 🚀📘? Bekijk én bestel het kosteloos via braventure.nl/startupbook

Neem contact op
Arthur Nijhuis

Programmamanager Startups - B'WISE

a.nijhuis@rewin.nl
06-10 21 18 89