Growth Acceleration Program: voor bedrijven met stevige groeiambities

Professionals met veel ervaring ondersteunen West-Brabantse bedrijven

In oktober is het Growth Acceleration Program gestart. Het helpt West-Brabantse ondernemers de stap te nemen naar de volgende groeifase. De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant heeft vijf bedrijven geselecteerd voor deelname, op basis van hun specifieke groeiambities en groeibehoeften. Het zijn De Krom Bestratingen uit Etten-Leur, Filmfabriek uit Breda, Architect Direct uit Breda, Innovend uit Oud-Gastel (gemeente Halderberge) en Scentronix uit Breda. De specialisten van The Growth Office  begeleiden de geselecteerde bedrijven en bieden hen concreet inzicht op welke aspecten ze hun fundament voor groei kunnen versterken. Het totale traject van het Growth Acceleration Program loopt tot en met maart 2022. Daarna start een nieuw traject. West-Brabantse bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden.

Persoonlijke ambitie

In eerste instantie richt de blik zich op de ondernemer(s) zelf. Het zijn immers de ondernemers die de groei moeten gaan realiseren. Dan is van groot belang dat de persoonlijke ambitie klopt met de ambitie van de onderneming, en de rol die de ondernemer in de volgende groeifase wil en kan gaan vervullen.  Voor het assessment wordt Lumina Spark ingezet, een zeer pragmatische methodiek die helpt om dieper inzicht te krijgen in jezelf, gedrags- en communicatie voorkeuren. De methodiek wordt ook tijdens het traject ingezet voor team- en organisatie ontwikkeling.

Building Blocks

Wat houdt het verder in? Roger van Lier, Chief Growth Officer van The Growth Office vertelt: “Aan de hand van de Building Blocks gaan we vervolgens kijken waar groei versnellers of juist groei blokkades zitten. We kijken dan op het gebied van Strategie, Structuur, Cultuur, Mens & Organisatie, Middelen (venture Capital / private equity) en Resultaat. 

Daarna komen we met een concrete roadmap met de juiste prioriteiten en planning voor de uitvoering.” Uitvoering kan dan zelfstandig plaatsvinden, of met ondersteuning van de Chief Growth Officer (CGO).  

The Growth Office

The Growth Office is recent opgericht en wordt gevormd door verschillende Chief Growth Officers. Het zijn allemaal ondernemers met meer dan 20 jaar ondernemers ervaring, die specifiek bedrijven willen ondersteunen om hun groeiambities te realiseren. Naast de versterking van het fundament van het bedrijf richt de begeleiding van de Chief Growth Officer zich ook op het aantrekken van groeikapitaal. 

In maart 2022 zal de eerste groep van 5 West-Brabantse bedrijven hun eigen specifieke traject afsluiten. Maar de Chief Growth Officers van The Growth Office blijven beschikbaar voor een volgend traject, waarin weer andere West-Brabantse ondernemers met groeiplannen geholpen kunnen worden.  

Ook interesse in deelname?

Ben jij een ondernemer van een bedrijf met een gezonde groeiambitie, die er aan toe is om de stap te zetten naar een volgende groeifase? Neem dan contact op met Mathijs van Campenhout van REWIN West-Brabant. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden van deelname!

Neem contact op
Mathijs van Campenhout

Strategisch adviseur

m.vancampenhout@rewin.nl
06-51 99 76 75