Ondernemersverhalen gebundeld

West-Brabant zit vol mooie startups en mkb-bedrijven. Bedrijven die groeien door te innoveren. Wij zijn erg trots dat we de verhalen van 16 van hen hebben kunnen bundelen in de  tweede editie van de uitgave Roadtrip langs arels van West-Brabant’. U kunt het boek downloaden door op de afbeelding te klikken.

Deze "roadtrip" vindt plaats in het kader van het Groei mkb-programma West-Brabant. Samen met accountmanagers economische zaken, bezoekt REWIN West-Brabantse mkb-ers waarbij we vragen naar de toekomstplannen en de eventuele knelpunten. Vervolgens kijken we samen waar REWIN kan ondersteunen. 

Er zijn honderden mooie startups en mkb-bedrijven in de regio. U begrijpt dat wij een selectie hebben moeten maken. Het resultaat is een ondernemersverhaal uit iedere West-Brabantse gemeente. In totaal 16 verhalen die inspireren en wellicht nieuwe inzichten opleveren. En wie weet, leest u over een ondernemer waarmee u bepaalde zaken deelt, die een toeleverancier kan zijn, of waar u van kunt leren. In dat geval: zoek elkaar op. Als u dat wilt, helpen we u daarbij.

Verder ook een speciaal item over de West-Brabantse start-up en mkb-parels in het coronajaar 2020. Hoe verging het de parels die we al bezocht hadden. Met hun omzet, thuiswerken, managen op afstand? Deze en andere zaken kwamen aan de orde tijdens de online rondetafelsessie met 9 West-Brabantse parels. Over onzekerheid versus optimisme en kansen pakken. En met de echte ondernemersinsteken. Innoveer jezelf uit de crisis.  Als je niet optimistisch bent, kom je niet vooruit. 

Bekijkde uitgave 'Roadtrip langs mkb-parels van West-Brabant', uit elke gemeente één. En zie ook het voorblad met de 16 West-Brabantse wethouders, die allen trots zijn op hun startup of mkb-parels. Samen zijn zij een mooie selectie van startups en mkb in West-Brabant! 

Een aantal van deze verhalen zijn al als voorpublicatie op de website en social media gepresenteerd. De gebundelde uitgave verschijnt in het najaar van 2020. 

Voor meer informatie over de roadtrip of het Groei mkb-programma kunt u contact opnemen met Yvette Estourgie.

Roadtrip langs de parels van West-Brabant
Yvette Estourgie
Yvette Estourgie

Programmamanager Groei MKB


06 12 580 183

Meer dan 500 innovatieve startups in Brabant

Startups zijn de belangrijkste motor voor banengroei. 500 innovatieve startups staan in het eerste Brabant Startup Book van Braventure, dat zich richt op het versnellen van de ontwikkeling van startups. REWIN is een van de partners van Braventure.

Lees meer Archief

Roadtrip langs de startup en mkb-parels van West-Brabant

De uitgave "Roadtrip langs de parels van West-Brabant" is gereed. Met verhalen van 16 inspirerende startups en mkb-parels, uit elke West-Brabantse gemeente één. Ook in coronatijden.

Lees meer Archief

Mkb-parel Trayplant uit Alphen-Chaam en de alles bepalende succesfactor

Uit de reeks: Roadtrip langs de parels van West-Brabant: de innovatieve mkb-parel Trayplant uit Alphen-Chaam, Europees marktleider in het vermeerderen van frambozenplanten.

Lees meer Archief

MKB-parel Overveld Machines uit Woensdrecht: focus aanbrengen

Uit de reeks "Roadtrip langs de parels van West-Brabant": Van Overveld Machines uit Woensdrecht. Nieuwe directeur Richard Beisman focust op 3 speerpunten.

Lees meer Archief

MKB parel APP gaat naar Mars

APP brengt machinebouw en energetische chemie samen. Een interview met directeur Edwin Vermeulen van APP uit Moerdijk. Uit de reeks: Een roadtrip langs de parels van West-Brabant.

Lees meer Archief