Groei Focus

Ontgrendel en benut jouw groeipotentie!

Het programma Groei Focus
Ben je een tech-bedrijf met een gezonde groei ambitie, maar lukt het je om wat voor reden dan ook  niet om de gewenste stappen te zetten en de groei te realiseren? Crossminds en REWIN hebben speciaal voor  West-Brabantse tech-ondernemers het programma Groei Focus ontwikkeld. Op basis van een door Crossminds ontwikkelde en in de praktijk bewezen groeimethodiek kun je je groeiambitie daadwerkelijk realiseren.


Tools & begeleiding

Het programma Groei Focus geeft je de tools in handen. Dit vindt plaats met begeleiding van ervaren Groei & Innovatie experts en oud-ondernemers van Crossminds. Je ontdekt de werk- en denkwijze van snelgroeiende en succesvolle ondernemers, leert hoe je het aantal nieuwe klanten kan laten groeien en hoe je de omzet bij bestaande klanten vergroot.

Voor wie? 
- West-Brabantse bedrijven met groeiambities
- Actief in de tech-sector 
- Minimaal 10 FTE of minimaal € 5 mio per jaar omzet
- Die openstaan voor een methodische groei-aanpak

Opzet van het programma
Het programma Groei Focus start in september. Het volledige programma duurt ruim 5 maanden. We starten met een (online) intake gesprek met de deelnemer(s) vanuit jouw onderneming aan het programma. We bespreken met elkaar wat we verstaan onder ‘groei’, wie welke rol heeft in het programma, hoe we borgen dat de rest van de organisatie betrokken is en wordt meegenomen en enkele andere zaken. Dit doen we op basis van de vooraf ingevulde vragenlijst. 

Groepsessies
Na de intake gaan we aan de slag met 3 online groepssessies om de week. Voordat je begint met groeien moet je voldoen aan een aantal basisvoorwaarden, waarmee we aan de slag gaan. In de groepssessies van 4 uur met circa 5 (niet-concurrerende) ondernemers zorgen we dat de missie, visie en ambitie van de onderneming duidelijk zijn, het business model helder is, de kansen en bedreigingen in de markt zijn vastgesteld en de sterktes en zwaktes van de interne organisatie bekend zijn. Vervolgens starten we met de eerste experimentronde.

Groei Focus

.                                              .


5 stappen groeimodel 
Op basis van de klantonderzoeken heb je de belangrijkste problemen van jouw klant achterhaald. Onder onze begeleiding ga je vervolgens individueel dit probleem aanpakken met behulp van het groeimodel. Het groeimodel bestaat uit de vijf stappen om te achterhalen welke acties resulteren in de gewenste groei

Na het doorlopen van deze vijf stappen ga je je ervaringen delen in groepssessie 4. Uiteraard hoor je ook de ‘lessons learned’ van andere ondernemers. Na het delen van deze ervaringen ga je onder onze begeleiding nieuwe experimenten uitvoeren en opschalen.

Belangrijke learnings
- Klanten zijn de zuurstof van ieder bedrijf.
Wie is mijn ideale klant?
Hoe kom ik in contact met deze ideale klanten?
En hoe stel ik de juiste vragen zodat ik waardevolle informatie verzamel waarmee ik het verschil kan maken?
Hoe krijg ik inzicht in de behoeften en verwachtingen van mijn bestaande klanten zodat ik ze nog beter kan bedienen?
- Groeien kan pas als de basis op orde is
Wat is ons business model? En wat is ons bestaansrecht?
Groei is een gestructureerd proces. Hoe ziet dit proces er uit en hoe pas ik het toe binnen mijn bedrijf?
- Experimenteer voor succesvolle acties
Door korte experimenten uit te voeren kom je er achter welke acties succesvol zijn en welke niet. De succesvolle acties kan je vervolgens opschalen.

Aanmelding & kosten
Meedoen? De kosten: EUR 2.495 ex. BTW. Neem voor meer informatie contact op met Mathijs van Campenhout van REWIN. Zijn gegevens vind je hieronder. 

Mathijs van Campenhout
Mathijs van Campenhout

Business Developer Groei MKB en Financiering


06 51 997 675