B’WISE Incubator – broedplaats voor regionale startups geopend

Werkplekken, kantoorunits en een Venture Café in centrum Breda, Startups krijgen ook steun in hun groeiproces

Met de opening van B’WISE Incubator begin februari beschikt West-Brabant eindelijk over een fysieke hotspot voor regionale startups. B’WISe Incubator biedt werkplekken, kantoorunits en een Venture Café. Maar er is meer: startups worden onderdeel van de B’WISE community en ontvangen steun in hun groeiproces. “Met B‘WISE Incubator als vierde pijler is het plaatje compleet.”

B'WISE Incubator

B’WISE Incubator bestaat uit 18 kantoren verdeeld over een verdieping van duizend vierkante meter en bevindt zich aan de Claudius Prinsenlaan 12 in centrum Breda. Startups kunnen kiezen uit verschillende opties, van laagdrempelige flexplekken tot eigen kantoorunits. Er is ook voorzien in een gezamenlijke ontmoetingsplek voor workshops, kennissessies en evenementen: het Venture Café.

Eerste huurcontracten getekend

Arthur Nijhuis van B’WISE: “Vorig jaar november lanceerden we B’WISE Incubator met een video op LinkedIn. Dat resulteerde direct in 54 aanmeldingen, waarvan 4 van buiten de regio. Hieruit zijn 11 innovatieve startups geselecteerd. De huurcontracten met hen zijn inmiddels getekend.” De ontmoetingsplek voor startups is ontworpen door een architect en ziet er modern en aantrekkelijk uit. “En de koffie is werkelijk uitmuntend”, lacht Nijhuis. “Goede koffie faciliteert een goed gesprek.”

Elkaar inspireren

De incubator in het centrum van Breda is onderdeel van B’WISE, een regionaal programma dat twee jaar geleden van start ging. Het platform bundelt allerlei relevante informatie voor West-Brabantse startups. “Het biedt belangrijke kennis en is een ontmoetingsplaats om kennis te delen en elkaar te inspireren. Met deze fysieke locatie wordt dat alleen maar beter verwacht ik.”

De pijlers

Het programma rustte aanvankelijk op drie pijlers B’ACCELERATED, B’FUNDED en B’CONNECTED. De eerste pijler, B’ACCELERATED, biedt programma’s die aansluiten op een specifieke behoefte. “Startups zijn vaak erg gefocust op hun product of dienst. Met programma’s als het investor readiness programma, het market readiness programma en het customer validation programma helpen we hen verder op weg.” Het vinden van een passende financiering is niet altijd eenvoudig. B’FUNDED helpt startups daarbij. “Dat kan met een subsidieregeling zijn, of een regionale investeerder, of een combinatie daarvan.”

Arthur Nijhuis en Mathijs van Campenhout bieden startups ondersteuning in hun groeiproces

De derde pijler, B’CONNECTED, legt de link tussen startups en specialisten, mentoren, investeerders, bedrijven en tussen startups onderling. “Een gedegen netwerk is noodzakelijk om vooruit te komen. Samen ga je sneller en kom je verder, is het uitgangspunt. B’ CONNECTED faciliteert die netwerkgedachte en samenwerking. Met B ‘INCUBATOR als vierde pijler is het plaatje compleet. Hier komt letterlijk alles samen voor de regionale startup.”

De volgende partners vormen samen een coalitie die B’WISE Incubator ondersteunt: BOM, Braventure, gemeente Breda, BUas, Avans Hogeschool en REWIN.

Wil je meer weten?

Arthur Nijhuis vertelt je met plezier alles over de verschillende mogelijkheden van de B’WISE Incubator. 

Of kijk op de website van B’WISE, de turbo voor jouw startup, met alle informatie over deze B’Accelerated, B’Funded, B’Connected en nu ook de vierde pijler: B’Incubated. 

Neem contact op
Arthur Nijhuis

Programmamanager Startups - B'WISE

a.nijhuis@rewin.nl
06-10 21 18 89