Breda is goed voor bedrijven!

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

BREDA - Bedrijven die hun kantoren in de randstad en België sluiten en daarvoor in de plaats een Beneluxkantoor in Breda vestigen doen het goed. Dit blijkt uit onderzoek van de regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin. Volgens dit onderzoek zagen de bedrijven die zich in Breda vestigden hun resultaat met meer dan 15% toenemen. bron: PropertyNL datum: 20-9-2005 categorie: Trends en regelgeving

Bedrijven varen wel in Breda
Door Ron Gregoor

Zaterdag 17 september 2005 – BREDA – Bedrijven die hun kantoren in de randstad en België sluiten en daarvoor in de plaats een Beneluxkantoor vestigen in Breda doen het goed.

Onderzoek van de regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin leert dat die bedrijven hun resultaat zagen toenemen met meer dan vijftien procent.

In de afgelopen jaren heeft de vestiging van die bedrijven Breda 1900 arbeidsplaatsen opgeleverd. "Alle Beneluxeerders zijn het erover eens: Breda scoort op alle fronten fantastisch, een dikke negen", jubelde burgemeester Peter van der Velden gisteravond. Hij opende het bedrijf Alfa Laval op het bedrijventerrein Hoogeind II officieel.

Alfa Laval is al sinds begin deze zomer in bedrijf, maar directeur Benelux Sammy Hulpieau wilde met een groot feest de zaak officieel openen. „Want als een bedrijf van deze grootte de hoofdvestiging voor de hele Benelux in gebruik neemt, dan heb je wel wat te vieren.¡°

In een grote tent verwelkomde hij meer dan 700 gasten uit binnen- en buitenland.

Van der Velden en ook Ren¨¦ Buck, directeur van Buck Consultants International, benadrukten het belang van het fenomeen beneluxering. Want dankzij die beneluxering heeft Alfa Laval gekozen voor Breda.

Het verhaal is heel simpel: Alfa Laval heeft, voor een deel uit efficiency en voor een deel uit bezuinigingsoverwegingen, de hoofdkantoren in Nederland (Utrecht) en België (Brussel) gesloten. Precies tussenin, langs de rijkswegen A16 en A27 en aan de HSL, in Breda dus, zette het bedrijf daar ¨¦¨¦n vestiging voor in de plaats. "Een proces dat de West Brabantse regio geen windeieren legt, getuige de vele andere interessante bedrijven die Alfa Laval zijn voorgegaan¡°, haalden beide sprekers aan. "Je hoeft maar op de kaart van Nederland te kijken en je ziet waarom die bedrijven ervoor kiezen zich hier te vestigen", haalde Buck aan. "Dat maakt het voor bestuurders een stuk gemakkelijker, zij kunnen in vijf minuten uitleggen waarom Breda zo goed is, terwijl anderen daar uren voor nodig hebben."

Verkocht

Alfa Laval biedt in Breda werk aan ruim 250 medewerkers. In Breda wordt niet geproduceerd, maar verkocht. Alfa Laval heeft meer dan honderd ondernemingen in de hele wereld. Het concern biedt werkgelegenheid aan ruim 9700 werknemers en heeft een jaaromzet van 1,5 miljard euro.

Het bedrijf ontwikkelt allerlei systemen en services voor productieprocessen in sectoren als chemie, voeding, olie en gas, water, farmacie en de milieusector. Vervuilde olie wordt met de hulp van producten van Alfa Laval gereinigd, water wordt ontzout, vloeistoffen worden verwarmd of gekoeld, fruit geperst en geconditioneerd. Alfa Laval verkoopt haar producten aan meer dan 20.000 klanten in de hele wereld. Belangrijke afnemers zijn onder meer BASF, Bayer, BP, Heineken en Tetrapak.

Met de komst van Alfa Laval in Breda is een investering gemoeid van ongeveer 15 miljoen euro.

Bron: BN de Stem, 17 september 2005

Zie ook "West-Brabant profiteert van Beneluxering" en de speciale informatie voor Beneluxvestigers

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant