Workshop produceren/verwaarden van plant inhoudsstoffen

REWIN en Stuurgroep LIB nodigen het West-Brabantse MKB uit voor een bijeenkomst van bedrijven die actief zijn of willen worden in het produceren of verwaarden van plant inhoudsstoffen.

Deze meeting vindt plaats tijdens de “Dutch Design Week 2017” (DDW) in Eindhoven. Op dit wereldevent, met een verwacht bezoekersaantal van 300.000 mensen in 9 dagen, ontvangen we u in The Embassy of Food’’  van ‘Agri meets Design’. The Embassy of Food is één van de acht ambassades waarin tijdens de DDW gewerkt wordt aan toekomstgerichte, creatieve oplossingen rondom actuele thema’s op de wereldagenda. Hier worden in een interactieve expositie, in samenwerking met ontwerpers en agrariërs, enkele radicale vergezichten op de toekomst gegeven die de bezoekers kunnen ervaren en proeven. Ook Laurierkwekerij Gova uit Nispen heeft hiervoor samen met vormgeefster Jalila Essaidi een ontwerp gemaakt over wat te doen met de reststroom van laurierblad, nadat de essentiële olie eruit is gehaald.

REWIN en Stuurgroep LIB helpen bedrijven bij het verwaarden van plant inhoudsstoffen. Beide organisaties ondersteunen netwerkvorming en organiseren waar gewenst nieuwe bedrijvenclusters rondom dit thema. Marc-Paul van Halderen van REWIN zal dit in de inleiding van de meeting verder toelichten.

Een eerste cluster zal zich ter inspiratie presenteren: Gova werkt samen met De Kruidenaer, Tea by me en Lommerse Breeding in een (West-)Brabants bedrijvencluster gericht op het door ontwikkelen van extractie technologie voor plant inhoudsstoffen uit reststromen. Charl Goossens van Gova vertelt over de samenwerking en over wat dit bedrijvencluster ook voor ú kan betekenen. Paul Monincx , de begeleider van het cluster, zal nog ingaan op diverse aspecten van samenwerken en de keten van plant inhoudsstoffen.

Als derde onderdeel van de bijeenkomst bekijken we gezamenlijk de vele verschillende exposities en out of the box oplossingen op de DDW. Dit doen we tot 13:00 uur. Daarna kunt u op eigen gelegenheid de DDW ervaren.

Wanneer:  dinsdag 24 oktober, aanvang 09:00 uur. De DDW sluit om 18.00 uur.
Waar: “The Embassy of Food” aan het Ketelhuisplein in  Eindhoven.

Meer informatie over Agri meets Design vindt u op de website.

Deelnemen?
De workshop is kosteloos maar wel op uitnodiging. Wilt u in aanmerking komen voor deelname, stuurt u dan even een mailtje naar Marc-Paul van Halderen.

Marc-Paul van Halderen
Marc-Paul van Halderen

Programmamanager Agrofood


06 30 987 667