Smart Contracts | Jouw logistieke (data)processen lopen op rolletjes

Smart Contracts nemen administratie en controle over
Veel supply chain processen bestaan uit administreren, controleren en accorderen. Hierdoor ontstaat bureaucratie en neemt de productiviteitsgroei af. Door het introduceren van Smart Contracts neem je via software deze werkzaamheden weg en werk je zo toe naar een gedigitaliseerde supply chain.
Het loslaten van conventionele werkzaamheden vergt veel inrichting, oefening en vertrouwen. In de workshop van Logistics Community Brabant (LCB) op 10 juni leer je wat er nodig is om logistieke processen opnieuw in te richten door het toepassen van Smart Contracts, blockchain en sensoren. 

Doel
De workshop richt zich op:
• inzicht in principes en uitgangspunten van Smart Contracts (in combinatie met blockchain en sensoring);
• doorlopen van een Smart Contract simulatie om inzicht te krijgen in de techniek en praktijk;
• in staat zijn om de eerste kaders van een eventuele eigen bedrijfscase te schetsen;
• voorbereiding op eventuele vervolg trainingen of ondersteuning in ontwerp en/of proof of concept voor een eigen Smart Contract toepassing.

Inhoud
De workshop bestaat uit 4 onderdelen;

1. Introductie in Smart Contracts, blockchain en internet of things.
2. Uitleg van de use case; het logistieke bedrijfsproces dat opnieuw ontworpen is.
3. De simulatie via het Smartys Smart Contracts Trainingsplatform.
4. Evaluatie en de vraag; wat kan ik hier concreet mee in mijn bedrijf?

LCB workshop Smart Contracts


We simuleren een bedrijfsproces van een geconditioneerd, temperatuur gemonitord transport. Dit logistieke proces is nagebouwd in een Smartys simulatie, daarbij gebruikmakend van blockchain, Smart Contracts en sensoren. Tijdens de workshop ga je middels een rollenspel actief aan de slag met deze simulatie en voer je transacties uit. Hierdoor ontstaat er een intensief en versneld leerproces doordat je zelf ervaart hoe dit bedrijfsproces in de praktijk werkt.

Wanneer?
10 juni 2021 | 10:00 - 16:00 uur
Minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers

Voor wie
Deze workshop is ontwikkeld voor de supply chain branche en is geschikt voor mensen die zich bezighouden met innovatie en procesverbetering. De workshop is ook zeer geschikt om management teams in de supply chain op een interactieve manier kennis te laten maken met deze nieuwe technologieën.

Locatie
Breda University of Applied Sciences | BUas Campus / Innovation Square
Mgr. Hopmansstraat 2
4817 JS Breda

Partner
De workshop wordt gegeven door ervaren trainers van 2bsmart, in samenwerking met LCB-professionals. 2bsmart is een IT bedrijf, gespecialiseerd in de toepassing van Smart Contracts en ‘internet of things’ in de logistiek. Zij richt zich specifiek op educatie van deze nieuwe technologie en geeft deze workshop ook veelvuldig aan supply chain studenten. 2bsmart bouwt samen met bedrijven proefopstellingen om te beoordelen wat deze technologieën in de praktijk concreet kunnen betekenen.

Kosten
Normaal: € 350,- excl. btw per deelnemer.
Voor LCB-leden: € 315,- excl. btw per deelnemer.

Meer weten en/of aanmelden?
Wil je meer weten over LCB en haar activiteiten? Of ben je geïnteresseerd in deelname aan de workshop Smart Contracts voor supply chain? Neem dan contact op met LCB-aanspreekpunt voor West-Brabant; Stefan van Seters van REWIN.

Stefan van Seters
Stefan van Seters

Programmamanager Logistiek


06 24 267 866