Ontbijtsessie Robotisering voor logistieke bedrijven

REWIN organiseert op dinsdag 3 maart een ontbijtsessie om logistieke bedrijven te inspireren én activeren om met automatisering en robotisering aan de slag te gaan.  Robots, cobots, artificial intelligence, algoritmes etc… technologisering heeft een grote impact op de logistiek. De technologie ontwikkelt zich razendsnel, maar weet de weg naar de logistieke markt nog lastig te vinden. Het is belangrijk om samen te experimenteren  en te leren  om de nieuwe technologie goed te implementeren in de logistieke- en bedrijfsprocessen. Dit willen wij graag faciliteren en versnellen.   

Technologische/ automatiseringsbedrijven uit de regio komen je inspireren: TGW Systems uit Oud-Gastel, WWA uit Oosterhout, TBWB uit Dorst en ABB Benelux uit Etten-Leur.
Ook komen ervaringsdeskundigen, onder andere Mepavex uit Bergen op Zoom die sinds enkele jaren een robot in huis heeft, hun ervaringen delen.

De sessie vindt plaats bij Breda Robotics in de Koepel, de voormalige gevangenis in Breda. Breda Robotics is een van nieuwste robotica-clusters van Nederland. Op deze coole plek innoveren bedrijven en studenten binnenkort samen op het gebied van robotica en automatisering. Breda Robotics wil een van de beste robotbroedplaatsen van Europa worden: een hightech omgeving waar nieuwe toepassingen, prototypes en demonstrators worden gemaakt.

Breda Robotics


Deze bijeenkomst is voor ondernemers die meer willen weten over automatisering/ robotisering en erover denken (een deel van) hun logistieke processen te robotiseren. Deze inspiratiesessie is de eerste stap in het opzetten van een groot Brabants proeftuinproject onder de vlag van Logistics Community Brabant

Programma

08.00u Ontvangst, koffie/ thee & broodjes bij Magazijn076 (de buren)
08.20u Welkom door BredaRobotics (Maarten Hoogwout) & REWIN (Hanneke Bruinsma)
08.30u Generieke presentatie over automatisering/ robotisering door ABB (Martijn Dubbelman)
08.50u

Toespitsing op specifieke thema's:  "what's in it for me" door TBWB (Bart Friedrichs) en TGW (Wouter Speelman) adhv stellingen zoals: 
- Zo werkt het nu eenmaal voor ons
- Ja, maar we hebben ook veel uitzonderingen en die kunnen niet geautomatiseerd worden
- ...

09.15u Presentatie over toevoegen van waarde door WWA via bespreking van een case  (Maarten Hoogwout)
09.45u Gebruikerservaring door Mepavex (Arn van der Vorst)
10.00u Korte pauze met koffie/thee
10.15u

Werksessie in 4 groepjes onder leiding van WWA, TBWB, TGW en WWA. De diepte in en uitdagingen ophalen. Maximaal 12p per groep. De volgende vragen worden behandeld:
1. Wat is je grootste huidige uitdaging?
2. Wat zie je in de toekomst, over 5 jaar als uitdaging?
3. Wat is de bottleneck om nog niet over te gaan tot automatisering

10.45u Wrap-up, korte terugkoppeling uit de groepjes, generieke problematiek en oplossingen benoemen door een van de deelnemende partijen
11.00u Korte presentatie over vervolg door Logistics Community Brabant (Roland vd Kerkhof)
11.30u Afsluiting (uiterlijk)


Aanmelden kan nog, neem even contact op met Hanneke Bruinsma. 

Hanneke Bruinsma
Hanneke Bruinsma

Programmamanager Logistiek


06 51 134 260