LCB workshop | Datagedreven logistiek voor mkb

Logistiek staat of valt met inzicht, transparantie en juistheid van informatie.
Met Big Data (en Small Data) van vandaag, is het mogelijk om betere beslissingen te nemen en winst te behalen. Data verzamelen, analyseren en delen. Hoe kun je hier meer uithalen? Met bestaande of nieuwe ICT-tools? Hoe ga je om met data van binnen, en hoe gebruik je data van buiten de eigen organisatie? 

De workshop geeft je inzicht in de mogelijkheden voor jouw onderneming. We onderzoeken welke efficiency je kunt behalen door het koppelen van data aan jouw bedrijfsprocessen. Daarnaast helpen we je mee om jouw idee om te zetten naar de praktijk. 

Een goed beeld in 4 stappen
Data Maturity Scan: waar staat mijn bedrijf op het gebied van data?
Data Project Canvas: wat is de data context van mijn bedrijf?
Data Check: is mijn data goed genoeg om een data vraagstuk op te lossen?
Projectbeschrijving: hoe stel ik een data-vraagstuk op waar mijn bedrijf mee aan de slag kan?

Na de workshop beschik je over een goed beeld van de datavolwassenheid van jouw organisatie. Bovendien heb je concrete vervolgstappen of een eerste data-project gedefinieerd. 

Workshop Datagedreven logistiek


Doel en aanpak

Deze workshop is een bestaand programma van Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Die workshop past uitstekend binnen de doelen van LCB datagedreven logistiek en sluit aan op de trend van dataficering - digitalisering in de supply chain. Daarom bieden JADS en LCB deze workshop met focus op het supply chain werkveld aan.

Samen met JADS Master studenten ga je onder begeleiding van de ervaren data scientists van het JADS MKB Datalab aan de slag. We nemen je mee in de mogelijkheden van data science, helpen je bepalen waar je staat en wat er mogelijk is met de data die je hebt (of wilt verzamelen). Tijdens de workshop verdiepen de studenten zich in jouw bedrijf, om zo een zo scherp mogelijke vervolgstap te definiëren.

Voor wie
De workshop is gericht op het midden- en kleinbedrijf dat actief is binnen de supply chain. Heb jij het gevoel dat er meer waarde te halen valt uit jouw data, maar weet je niet goed waar je het beste kan beginnen? Dan is deze workshop iets voor jou.

Waar en wanneer
De online workshop is op donderdag 25 maart, start om 10:00 uur en stopt uiterlijk om 15:00 uur.

Kosten
De workshop kost Euro 1.000,- excl. BTW per deelnemend (mkb) bedrijf. Hiervoor mogen 4 deelnemers per onderneming aansluiten. Per workshop is er plaats voor maximaal 5 mkb supply chain ondernemingen.

Aanbieding: de eerste 5 aanmeldingen aan de workshop mogen gratis deelnemen, mits zij zich aanmelden alspremium LCB-lid

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze workshop? Wil je meer weten over wat LCB voor je kan betekenen? Neem dan contact op met LCB contactpersoon voor West-Brabant; Stefan van Seters van REWIN. 

Aanmelden kan ook onderaan deze pagina.
Stefan van Seters
Stefan van Seters

Programmamanager Logistiek


06 24 267 866