Kunststoffenbeurs 2019

100% circulair in 2050; zo luidt de doelstelling van de Nederlandse overheid. Er wordt flink gewerkt om deze doelstelling te behalen: zo recyclet Nederland inmiddels de helft van alle plastic verpakkingen. Dit maakt ons land koploper in Europa. Een goede zaak, want kunststof is te goed om weg te gooien! De initiatieven rondom hergebruik en duurzaamheid groeien dan ook met de dag. Samen met de NRK, Rethink Plastics en MVO laat de Kunststoffenbeurs zien welke waarde kunststof- en rubber toevoegt aan zowel de samenleving als de industrie.

Nieuwe materialen
De 21e editie van de Kunststoffenbeurs belicht zowel op de beursvloer als in het congresprogramma actuele ontwikkelingen en kansen binnen thema’s als: circulaire economie, duurzaamheid, slimme grondstoffen*, nieuwe materialen*, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en businesskansen. 

Kunststoffen 2019


*relatief nieuw materiaal is composiet. Composieten zijn vezelversterkte kunststoffen. Voor West-Brabant is dat een belangrijk aandachtsgebied, en we zijn als regio hard op weg om dé Europese hub voor composietenontwikkeling, -onderhoud en -reparatie te worden. Het Development Center for Maintenance of Composites (DCMC) in Woensdrecht en het maritieme cluster rond Werkendam (WMI) zijn daarvoor de toplocaties in onze regio. Ook is REWIN met 10 andere Europese partners onlangs gestart met een nieuw Interreg 2Zeeën samenwerkingsproject, SeaBioComp, rond biobased composieten voor de maritieme sector.  

Wat: Kunststoffenbeurs 2019
Wanneer: 25 en 26 september 2019 | 9.30 - 17.00 uur
Waar: Conference Centre Koningshof, Veldhoven

Registreren voor een bezoek aan Kunststoffen 2019 kan hier.

Stefan van Seters
Stefan van Seters

Business Developer Hightech Maintenance


06 24 267 866