Innovation Expo 2018: global challenges, Dutch solutions

Innovaties verderbrengen, doorbraken realiseren en hiermee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land én in de wereld voor staan. Dat is de ambitie van de Innovation Expo 2018 (IE2018) in Rotterdam. Op 4 oktober wordt de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam Zuid omgevormd tot één groot Living Lab.  In deze bijzondere, dynamische omgeving, maakt u tijdens de IE2018 kennis met de nieuwste trends en innovaties die bijdragen aan het veilig, leefbaar en bereikbaar houden van Nederland.

De IE2018 is een staalkaart van de meest actuele en spraakmakende ontwikkelingen die ons land te bieden heeft. Er zijn Nederlandse oplossingen te zien voor de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van circulaire economie, energie, water, mobiliteit, gebouwde omgeving, gezondheid en voedsel en de benodigde sleuteltechnologieën.

De dag staat in het teken van nieuwe ontmoetingen en het afsluiten van concrete deals. Alle bezoekers, uit Nederland en buitenland, werken op 4 oktober samen aan het versnellen van innovaties.

De RDM Onderzeebootloods en het RDM Congrescentrum vormen – samen met de buitenruimte en het water – het expoterrein van IE2018. Alle activiteiten vinden op dit terrein plaats.

IE2018


DCMC, het Development Centre for Maintenance of Composites in West-Brabant, presenteert zich ook tijdens de Innovation Expo 2018. DCMC richt zich op de ontwikkeling van nieuwe Maintenance, Repair and Overhaul producten, processen en diensen voor composiet constructries. Door het bij elkaar brengen van de juiste kennis, capaciteiten en infrastructuur ontstaat er een brug tussen fundamenteel onderzoek uitgevoerd bij instituten en toegepaste technologie ontwikkeld door bedrijven. Met de eerder dit jaar ontvangen OPZuid financiering kan een test, ontwikkeling en training centrum worden opgezet in de vorm van een Field Lab op het Business Park Aviolanda, grenzend aan de Koninklijke Luchtmacht basis Woensdrecht. In dit nieuwe Fieldlab zullen bedrijven en kennisgedreven instituten samenwerken in innovatieve programma’s die (onder andere) geautomatiseerde reparaties van composieten en geavanceerde inspectietechnieken omvatten.
De partners in DCMC zijn de oprichters GKN-Fokker, NLR, Airborne en TU-Delft, ondersteund door Tiat Europa, Damen Shipbuilding, BOM, Dutch Terahertz Inspection Service en REWIN.

Tijdens IE2018 worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van composiet constructies gedeeld met de (inter)nationale deelnemers. U bent van harte welkom ons tijdens de Expo een bezoek te brengen. 

Meer weten over DCMC en/of de deelname aan Innovation Expo 2018? Neem contact op met Stefan van Seters!

Stefan van Seters
Stefan van Seters

Business Developer Hightech & Maintenance


06 24 267 866