Gezamenlijke West-Brabant stand op Transport Logistic München

Van 9 t/m 12 mei 2017 vindt in München de belangrijkste logistieke beurs ter wereld plaats: TRANSPORT LOGISTIC. Deze beurs trekt jaarlijks zo’n 2000 exposanten uit 62 landen en 55.000 bezoekers uit meer dan 124 landen.

Voor het eerst zal er op deze beurs een gezamenlijke triple helix  ‘West-Brabant stand’ zijn. Er wordt door een groep van ca. tien toonaangevende logistieke dienstverleners, de zes West-Brabantse werkgelegenheidsgemeenten, de regionale MBO/HBO onderwijsinstellingen, TKI Dinalog en REWIN nauw samengewerkt om vorm en inhoud te geven aan deze beursdeelname. De kosten worden gezamenlijk gedragen, waarbij de Regio West-Brabant een groot gedeelte voor haar rekening neemt.

Wat deze beursdeelname uniek maakt, is dat West-Brabant er niet zal staan als een verzameling individuele bedrijven en organisaties maar daadwerkelijk als collectief met een eensluidende boodschap over de kracht van onze regio.

Het verhaal van West-Brabant wordt op dit moment verder uitgewerkt en legt een solide basis voor een door alle partijen gedragen regionaal logistiek programma voor de komende jaren. We dragen gezamenlijk uit dat we in onze regio:

  • kansen bieden om de sterke punten van het Nederlandse ondernemersklimaat optimaal te benutten, dankzij de strategische positie ten opzichte van economische kerngebieden en onze goede bereikbaarheid via weg, water en spoor,
  • als 3 O’s (overheid, ondernemers en onderwijs) nauw samenwerken,

  • ruimte hebben om te groeien; zowel letterlijk op het gebied van bedrijfsvestiging  als - meer figuurlijk – met betrekking tot innoveren,

  • krachtig zijn in (logistiek) onderwijs en kennisontwikkeling,

Kortom: dat we in West-Brabant willen delen om samen beter te worden.

Triple Helix München


Voor meer informatie over de beurs in München en/of het logistieke programma kunt u contact opnemen met Hanneke Bruinsma.

Hanneke Bruinsma
Hanneke Bruinsma

Programmamanager Logistiek


06 51 134 260