GBO Masterclass – Introductie Biobased Economy

Het Centre of Expertise Biobased Economy in Breda organiseert op 24 januari de GBO Masterclass – Introductie Biobased Economy voor werknemers van bedrijven en overheden die meer willen weten over de Biobased Economy.

De Masterclass gaat onder meer in op vragen als: wat is een Biobased Economy? Is dat hetzelfde als een Circulaire Economie? Wat zijn LCA’s en waarom worden deze steeds belangrijker in de afweging rondom (overheids)inkopen?

Lectoren en onderzoekers van CoE BBE nemen de deelnemers mee in de nieuwe economie, waarvan het onvermijdelijk is dat die er gaat komen. Daarbij worden heldere definities gepresenteerd over gebruikte begrippen en achtergronden bij termen als ‘plastic soep’ en ‘bio-afbreekbaarheid’, maar vooral ook voorbeelden van biobased innovaties die vandaag de dag al inzetbaar zijn.

Voor wie
De GBO Masterclass is ontwikkeld voor werknemers van bedrijven en overheden die meer willen weten over de Biobased Economy. Deelname is gratis en er is plek voor maximaal 20 deelnemers.

Wanneer
Donderdag 24 januari 2019 – 2 dagdelen

Locatie
Centre of Expertise Biobased Economy – Breda

Masterclass CoE BBERESERVELIJST: op dit moment is het maximum aantal van 20 deelnemers bereikt. U kunt een plekje krijgen op de reservelijst door te mailen naar Bas Koebrugge via b.koebrugge@avans.nl. U ontvangt bericht wanneer er een plek beschikbaar komt en kunt dan nog besluiten of u zich alsnog aan wilt melden.


Programma
09:30 Inloop met koffie en thee
10:00 Douwe-Frits Broens: welkom en intro Biobased Economy
11:00 Maurits Dorlandt: Hoe meet je duurzaamheid? LCA!!
12:00 Lunch
13:00 Willem Böttger: Biobased Bouwen, biobased toepassingen liggen voor het oprapen
14:30 Gertjan Visse: Plastics van bijv. zetmeel of rioolslib, dichterbij dan u denkt!
16:00 Biobased vragenuurtje en afsluiting
16:30 Einde van de masterclass – Borrel


Locatie
Centre of Expertise Biobased Economy | Lovensdijkstraat, 4818 AJ Breda