Digitale bijeenkomst | Veilig werken met cobots en robots op de werkvloer

De opmars van robots en collaborative robots (cobots) in de Nederlandse industrie zet door. En niet voor niets: cobots zijn relatief betaalbaar, eenvoudig te programmeren en kunnen repetitieve handelingen overnemen zodat medewerkers op een andere manier waarde kunnen creëren. Maar omdat deze mechanische vrienden naast de werknemer actief zijn, brengen ze ook nieuwe risico’s op de werkvloer.

Om daar bewust en pro-actief mee om te gaan, start op 21 januari 2021 een online serie interactieve bijeenkomsten rond het thema: Veilig werken met cobots en robots op de werkvloer. Hoe doe je dat? Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door MKB Robotiseert.

Programma | 21-1 | 10.00 - 12.00 uur
Tijdens de eerste bijeenkomst wordt gekeken op welke manier aspecten als veiligheid en productiviteit worden meegenomen bij de engineering, middelen en het gebruik van cobots. Deze onderwerpen worden in 2021 verder uitgediept met online round tables.
Het zijn interactieve sessies, waarbij nadrukkelijk om de input, vragen en kennis van de deelnemers wordt gevraagd om deze te delen.

Voor wie
Dit evenement is onder meer bedoeld voor productiemanagers, veiligheidskundigen, engineers, integrators en (kennis)leveranciers. Deelname is kosteloos, mits je je inschrijft via de knop hieronder.

Robot cobot

Aanmelding

MKB Robotiseert is een initiatief van Breda Robotics, Fieldlab Robotics, Fontys en Holland Robotics.  

Breda Robotics
Dit Fieldlab verbindt, inspireert en beantwoordt vraagstukken met betrekking tot robotisering en automatisering. Het is dé roboticabroedplaats van Nederland. In de Koepel in Breda komen studenten, bedrijven en innovatieve aanjagers samen om robotica naar een hoger niveau te tillen.

Bel of mail John den Ridder om meer te weten te komen over de activiteiten van Breda Robotics.  

John den Ridder
John den Ridder

Programmamanager Hightech Maintenance


06 27 909 067