Data Value Center - Smart Industry | Jaarevenement 2019

Op donderdag 17 oktober vindt het allereerste Jaarevenement van Data Value Center - Smart Industry (DVC-SI) plaats, onder het motto:

MeerWaarde met Data

Op dit event komen ruim 100 MKB ondernemers uit de maakindustrie bijeen op de Brainport Industries Campus te Eindhoven.

DVC-SI

Het DVC-SI is officieel per 2 juli jongstleden gestart, maar al in het voorjaar hebben we eerste activiteiten georganiseerd. We bieden brede ondersteuning aan bedrijven in de maakindustrie. Voor 17 oktober hebben we een gevarieerd programma samengesteld om de laatste ontwikkelingen te bespreken, ideeën uit te wisselen en praktische toepassingen toe te lichten.

Dit evenement wordt u kosteloos aangeboden door de tien DVC-SI partners en is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Aanmelden (mogelijk tot 10 oktober)


Programma

  • 13:30 uur – Inloop
  • 14.00 uur – Plenair programma

Welkom en introductie
Toelichting van het programma en een korte inleiding over het doel, de doelgroep, de activiteiten en de betrokken partijen van het Data Value Center Smart Industry.
Gerard Blom, programma manager BOM / DVC-SI

Opening Data Value Center Smart Industry
Interview metMartijn van Gruijthuijsen, Gedeputeerde Economie, Kennis en Talentontwikkeling van de Provincie Noord-Brabant, enThomas Faber, MT-lid van de Directie Digitale Economie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Key note 1: Wat moet ik met al die kleine orders?
Iedereen weet dat je vaak meer kunt verdienen aan 10 kleine orders dan aan 1 grote order, maar hoe houd je daar de controle over? Wat komt er kijken bij het automatiseren van enkelstuks en kleine series? En wat betekent dit voor de kostprijs? Met het lezen van de juiste data houd je controle over je processen en haal je meer omzet met dezelfde machines. Wat heeft De Cromvoirtse tot nu toe gedaan en wat zijn de volgende stappen naar een autonome fabriek? Smart Industry in de praktijk.
Jan Willem Verschuuren, directeur De Cromvoirtse

Key note 2: Data voor slimme systemen
Slimme systemen, zoals sensornetwerken en (productie)machines, gebruiken data om hun taken uit te kunnen voeren. Ook leveren ze weer data aan andere slimme of minder slimme systemen. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld worden vijf principes voor het gebruik van data in slimme systemen getoond. Het voorbeeld is afkomstig uit praktijkgericht hbo-onderzoek dat met en voor MKB-bedrijven wordt uitgevoerd.
Teade Punter, Lectoraat High Tech Embedded Software, Fontys Hogeschool ICT

  •  15:15 uur – Break-out sessies (2 ronden van 45 min.)

1.Fieldlab ‘Software Competence Center’: Wim Renders, HTSC
2.Management game ‘Play-a-LOD’: Jan Wester, TNO
3.Fieldlabs ‘Flexible Manufacturing Lab’ & ‘Advanced Manufacturing Logistics’: Onno Ponfoort, Berenschot & Erik Vermeulen, Be2Grow
4.MKB Datalab: Renato Calzone, JADS
5.Fieldlab ‘Smart Robotics’: Ruud Nissen, LIOF
6.FOKUS Fabriek van de Toekomst: Frank Donders, FME/FOKUS

  • 17:00 uur – Plenair afsluitingsprogramma

Key note 3: Schaalbare cloud oplossing voor MKB: uw manier, uw tempo
Mindsphere is het open cloud-based IoT operating systeem van Siemens die het eenvoudig maakt uw machines, producten, installaties en systemen met de digitale wereld te verbinden. Het ontsluit data van alle intelligente devices in uw bedrijf, waardoor u eenvoudig de verbanden in uw productieproces kunt ontdekken. Krachtige industriële applicaties gebaseerd op Mindsphere zetten deze schat aan gegevens om in waardevolle informatie waarmee nieuwe digitale diensten kunnen worden ontwikkeld. Mindsphere biedt nieuwe mogelijkheden om problemen op te lossen en maakt het mogelijk nieuwe innovatieve businessmodellen te ontwikkelen. Peter Beran is Siemens’ specialist op dit gebied en kan MKB bedrijven helpen deze spannende stap te maken.
Peter Beran, Siemens Digital Industries – Software, Cloud Application Solutions (DI S CAS)

Afsluiting en slotmededelingen
Korte terugblik op het evenement; dankwoord aan sprekers, sessieleiders en publiek; activiteiten van het DVC-SI; vragen waarmee u terecht kunt bij het DVC-SI. 
Gerard Blom, programma manager BOM / DVC-SI

  • 17:30 uur – Informele borrel in BIC Café – Data Value Café (Atrium)
  • 19:00 uur – Einde
John den Ridder
John den Ridder

Programmamanager Hightech Maintenance


06 27 909 067