Masterclass Robotica en werkgelegenheid

In het kader van de Brabant Robot Challenge vindt op 19 februari een masterclass plaats.

Tijdens de kick-off van de Brabant Robot Challenge gaat Prof. Ton Wilthagen, hoogleraar insitutionele en jurdische aspecten van de arbeidsmarkt, van de Universiteit van Tilburg  in op kwesties rondom robotica en werkgelegenheid. Locatie: Universiteit van Tilburg

Zijn masterclass is de eerste van een reeks:

  • 26 februari –Avans Hogeschool| Breda Louis Neven, lector active aging, over techniek achter robotica en zorg
  • 12 mei – Fontys Hogeschool | Eindhoven Henk Kiela, lector toegepaste mechatronica, over de interactie tussen mens en robot. 
  • 23 april – TU/e | Eindhoven Lambèr Royakkers, universitair hoofddocent ethiek en techniek over robotica en ethiek.
Brabant_Robt_Challenge.jpg?u=1QBsVF

Brabant Robot Challenge
Tijdens de Brabant Robot Challenge gaan studenten van vier instellingen voor hoger onderwijs in Brabant – Tilburg University, Fontys, Technische Universiteit Eindhoven en Avans Hogescholen – een challenge aan om oplossingen te zoeken voor robotica-uitdagingen. Op 14 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Robotisering
In de slimme maakregio Brabant zullen de effecten van robotisering zich vermoedelijk eerder en op grotere schaal voordoen dan in de rest van Nederland, door de vergaande verwevenheid van bedrijfsleven in de industrie en zorg, technisch onderwijs en overheid. Ook binnen REWIN wordt hier aandacht aan besteedt onder andere door het Smart Tooling project.

Meer weten over de BRC? Kijk op de site of neem contact op met Stefan van Seters. Hij kan u ook alles vertellen over het Smart Tooling project waarin Robotisering centraal staat.

Stefan van Seters
Stefan van Seters

Business Developer Hightech & Maintenance


06 24 267 866