Biobased Delta Business Development Dag 2018: Dare2Cross

Dare2Cross brengt biobased vraag en aanbod samen
Met een groeiende wereldbevolking en steeds grotere vraag naar energie dreigen we de natuurlijke hulpbronnen van de aarde uit te putten. Het antwoord op die dreiging is een circulaire economie, die enkel hernieuwbare hulpbronnen gebruikt. Biobased initiatieven spelen in op de kansen die een circulaire economie biedt. Technisch gezien is al veel mogelijk, ook de toepassingen zijn meer dan voldoende te vinden. De potentie is enorm! Met de juiste impulsen kunnen 'beauties' van biobased business cases ontstaan. Samenbrengen van vraag en aanbod vormt hierbij de sleutel.

Biobased Delta Business Development Dag 2018: Dare2Cross
Tijdens 'Dare2Cross | Beauty and the Biobased / Matching supply & demand' op 30 november brengen we partijen bij elkaar die elkaar niet vanzelfsprekend tegenkomen. Met elkaar over de grenzen van onze organisaties, disciplines of sectoren kijken, onze mind stretchen. En ons laten inspireren door oplossingen die al bedacht zijn door anderen.
Samen verkennen we welke samenwerkingen de potentie hebben om die ‘beauties’ van biobased business cases te laten ontstaan. En daarvoor willen we ook u uitnodigen.

Cases
Tijdens de bijeenkomst 'Dare2Cross | Beauty and the Biobased' op 30 november wordt een aantal cases behandeld:
• Hoe verleiden we afnemers (van bitumen) om over te stappen van producten van fossiele naar biobased grondstoffen?
• Hoe kunnen we vraag en aanbod van gerecycled plastic op elkaar afstemmen?
• Hoe zorgen we dat retailers en verpakkers kiezen voor bioplastics?
• Zou het niet fantastisch zijn als we het meest duurzame gebouw ter wereld kunnen ontwikkelen?
• Hoe kunnen we afnemers in bijvoorbeeld de bouw, agrosector en verpakkingssector overtuigen van de mogelijkheden van natuurvezels?
Meer informatie over de cases vindt u op www.dare2cross.nl/traject/beauty-and-the-biobased/#cases.

Dare2Cross

Aanmelden
'Dare2Cross | Beauty and the Biobased' vindt plaats op 30 november, 10u30 tot 17u30 in het Provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag.
Deelname is gratis. U kunt zich hier aanmelden.

Organisatie
InnovationQuarter organiseert Dare2Cross Beauty and the Biobased, in samenwerking met de Biobased Delta, provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland, REWIN en Impuls.