Biobased Versnellingsdag

Hoe komt de markt in beweging?

Datum:

05-07-2022

Sinds 2014 werkt de Biobased Innovation Garden in Colijnsplaat aan nieuwe kansen voor biobased materialen. Ieder jaar onderzoeken we nieuwe planten: van vlas tot tabak, van katoen tot Russische paardenbloemen. Niet alles slaagt, maar er zijn vele successen te vieren. Nu zijn we zover dat er talloze materialen beschikbaar zijn om te vermarkten. De vraag rest: Hoe komt de biobased markt in beweging?

Daarom organiseren Center of Expertise Biobased Economy en Circular Biobased Delta op 5 juli 2022 de Biobased Versnellingsdag: een dag vol informatie en inspiratie op het gebied van biobased ondernemen. Gericht op makers en kopers van biobased materialen. Met extra aandacht voor de bouwindustrie. 

Netwerk

Verrijk je kennis en netwerk en ontmoet beleidsdeskundigen, experts en voorlopers op het gebied van biobased bouwen. Vele organisaties hebben zich al aangemeld, waaronder: Neste, Cargill, Smart Delta Resources, North Sea Port, HemCell, Delphy, Circular Biobased Delta, Millvision, Cradle Crops, Enough, HZ University, Wageningen University & Research, Provincie Zeeland en vele meer. Kom langs op deze inspirerende dag en profiteer van dit unieke biobased netwerk!

Programma

Het ochtendprogramma is rijkgevuld met key-note sprekers en workshops over duurzame chemie, textiel, biobased in de chemie en biobased in de bouw. In de middag zijn er pitches, een rondleiding door de Biobased Innovations Garden en een standhoudersmarkt met biobased producten die ready-to-market zijn.

Tijdens het middagprogramma komt Gerrit Hiemstra vertellen over hoe hij zijn biobased huis heeft gebouwd. Gevolgd door een levendige forum en paneldiscussie, geleid door gedeputeerde Jo-Annes de Bat, van Provincie Zeeland.

Voor alle details over het programma, kijk hier

Wanneer en waar

Dinsdag 5 juli | 09:30 – 16:30
Biobased Innovation Garden, Rusthoeve in Zeeland. 

Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum Rusthoeve is een akkerbouwbedrijf en gevestigd op Noord-Beveland (Zeeland) aan de voet van de Zeelandbrug te Colijnsplaat.

Aanmelden

Meer informatie en de aanmeldmogelijkheid vind je hier