West-Brabant in beeld

  De regio West-Brabant is een zeer aantrekkelijke regio, gunstig gelegen tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen, in het hart van de Benelux.

Voor nadere details kunt u kijken bij de interactieve kaart , met aanklikmogelijkheden voor uitgebreide informatie over de regio West-Brabant en vestigingsmogelijkheden. Als u klikt op het plaatje hiernaast, krijgt u  een grotere kaart van de regio in beeld.

De regio West-Brabant is een vitale regio met diverse grootstedelijke kernen, een prima arbeidsmarkt en gunstige infrastructuur. Een zeer aantrekkelijk woon en werkgebied.

Deze aspecten lichten we graag even toe.

 

 

Arbeidsmarkt
De regio beschikt over een relatief jonge, goed geschoolde beroepsbevolking van circa 329.000 personen (cijfers 2014). Daarnaast is er nog een arbeidspotentieel van ca. 60.000 personen. Deze bestaat uit  de ca. 25.000 West-Brabanders die in de zuidelijke Randstad werken.

Velen zouden liever dichtbij hun woonplaats aan de slag willen.  Een arbeidsreservoir dus waar nieuwe vestigers met veel succes uit kunnen putten! Uitgebreide informatie vindt u bij de arbeidsmarkt van West-Brabant.

Infrastructuur
West-Brabant  ligt tussen Rotterdam en Antwerpen (50 km), op korte afstand van de vliegvelden van Amsterdam en Brussel (100 km).

Goed bereikbaar en met uitstekende infrastructuur over de weg (A16, A4, A58, A59, A17, A27), over het water (Hollands Diep, Rijn-Schelde kanaal), via internationale spoorverbindingen  en via de lucht. Maar ook met grootschalige buisverbindingen en moderne telecommunicatievoorzieningen.  Kijk eens bij de uitgebreide informatie over de West-Brabantse infrastructuur

Knooppunt Princeville: A16-A58Vliegveld Seppe bij Bosschenhoofd
  Knooppunt Princeville: A16/A58 

Woon & werkgebied
Met diverse bossen (Wouwse Plantage, Rucphense Heide, Mastbosch),  polders en natuurgebieden (Biesbosch en Kalmthoutse Heide) is West-Brabant een natuurrijke regio.


De Biesbosch

Midden in die natuur ligt een afwisselend patroon van pittoreske dorpen en overzichtelijke steden. Met historische juweeltjes zoals Willemstad, Bergen op Zoom, Breda, Geertruidenberg en Woudrichem. Steden met een Bourgondische achtergrond en uitstraling en eeuwenoude historische vestingstadjes. 

  
Historische binnenstad Breda

 

Het is goed wonen, werken en recreëren in dit deel van Nederland. Of u nu houdt van bos, heide of het  water. Van grootstedelijk voorzieningen of pittoriske kleine kernen. En vergeet niet dat Antwerpen, Rotterdam, de diverse Brabantse pretparken en de Zeeuwse stranden dichtbij zijn! Bijkomend voordeel is dat de huizenprijzen in West-Brabant, zeker in vergelijking met de Randstad, zeer schappelijk zijn.  

  
Landelijke omgeving

Vestigingsplaats voor bedrijven
West-Brabant is om al deze redenen een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven. Met een brede keuze aan vestigingsmogelijkheden, variërend van grootschalige industrieterreinen tot speciale bedrijvenparken langs de uitvalswegen van steden en hoogwaardige kantoorlocaties.


Hoogwaardige kantoorlocaties, bijvoorbeeld in Oosterhout


Divers aanbod van kavels

Z
o’n 38.000 (business to business) ondernemingen gingen u voor en kozen al eerder voor (een) vestiging in West-Brabant. Bedrijven van internationale naam en faam. Zoals GE Plastics, Philip Morris, Perfetti-Van Melle, Philips Lighting, Ikea, Ben, Amgen, Princess. Klinkende namen in een economisch bloeiende regio. West-Brabant is booming. Al jaren. Vooral bedrijven in de procesindustrie, voedings- en genotmiddelenindustrie en de logistieke bedrijvigheid vestigden zich in dit deel van Nederland. Meer recent volgden bedrijven uit de zakelijke dienstverlening, en in het bijzonder Benelux-hoofdkantoren, hun voorbeeld.  

NV REWIN West-Brabant  ondersteunt graag bedrijven die zich in West-Brabant willen vestigen. Niet voor niets luidt onze slogan: Maak 't in West-Brabant!
Voor meer informatie en brochures over West-Brabant kunt u contact met ons opnemen. 

Meer informatie:

banner_rabobank.gif