Gemeente Woensdrecht

De gemeente Woensdrecht (ruim 21.500 inwoners) ligt in een gebied dat de verbinding vormt tussen de grootschalige natuurgebieden Wouwse Plantage en Kalmthoutse Heide. Zeer bijzonder in dit zuidwestelijke deel van West-Brabant is de aanwezigheid van de prachtige Brabantse Wal. De gemeente Woensdracht bestaat uit de kernen Woensdrecht, Hoogerheide, Ossendrecht, Huijbergen en het grensdorp Putte.

Naast de recreatieve functie van de gemeente, is economische bedrijvigheid een belangrijke factor in Woensdrecht. Bijvoorbeeld op  industrieterrein de Kooi in Hoogerheide (op korte afstand van de A58 en de A4): een industriegebied gelegen in het groen en de thuisbasis voor een deel van onze luchtmacht en diverse bedrijven, waaronder Fokker Services, Stork Fokker Elmo en Nampak Cartons-Hoogerheide.

High Tech Maintenance

In de gemeente Woensdrecht wordt hard gewerkt aan businessprogramma's binnen de Topsector High Tech Maintenance, bv. via diverse ontwikkelingen rond onderhoud en gerelateerde dienstverlening aan vliegtuigen, maar ook op het gebied van composietonderhoud, mechatronics en robotics, en onbemande luchtvaartuigen. Hoofdthema's daarbij zijn levensduurverlenging, lagere exploitatiekosten en onderhoud van wereldklasse.

 

Business Park Aviolanda 

Speciale vestigingsmogelijkheden voor luchtvaartgerelateerde bedrijvigheid wordt geboden op de toplocatie Business Park Aviolanda (BPA).  BPA biedt ruimte voor nieuwe bedrijven op het terrein van Fokker Services (onderdeel van Stork Aerospace) direct aan de vliegbasis. Daarbij wordt voornamelijk ingezet op op nationale en internationale landingsbaangebonden MRO (Maintenance, Overhaul en Repair) bedrijven. BPA biedt potentiële vestigers ook een bedrijfsverzamelgebouw, waar bedrijven in de luchtvaart- en aerospace sector ruimte op maat kunnen huren met allerlei varianten in prijs, tijd en vierkante meters. 

   

De rondweg van Hoogerheide biedt een uitstekende ontsluiting naar Aviolanda Woensdrecht en bedrijventerrein de Kooi. Aviolanda Woensdrecht, centrum van World Class Maintenance, is zo goed bereikbaar!

 

 


Kijk voor meer informatie op www.woensdrecht.nl , de website van de gemeente Woensdrecht. U kunt ook het sociaal economisch profiel 2009 van Woensdrecht , opgesteld door RWBt in samenwerking met de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.Stork Fokker in Woensdrecht

 

banner_rabobank.gif