Gemeente Werkendam

De gemeente Werkendam ligt  in het noord-oostelijk deel van West-Brabant, op relatief korte afstand van de A27 (Utrecht-Breda) en de brug bij Gorinchem. In totaal telt deze landelijk gelegen gemeente ruim 26.000 inwoners. 
                            

gemeentehuis Werkendam
Gemeentehuis Werkendam


Werkendam vormt een uitstekende uitvalsbasis om de Zuid-Hollandse Biesbosch te verkennen. De gemeente heeft dan ook een belangrijke toeristisch recreatieve functie. Maar Werkendam biedt meer. Zo zijn er in Werkendam meerdere bedrijventerreinen voor locale bedrijvigheid, die profiteren van de gunstige ligging aan de Merwede. 

 

Ontwikkeling regionaal bedrijventerrein
De drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem ontwikkelen samen 4 nieuwe bedrijventerreinen, waaronder een Regionaal Bedrijventerrein (RBT). Dit terrein van 46 hectare ligt in Werkendam en is bestemd voor de grotere bedrijfsvestigingen vanaf 5000 m².Zodra dit RBT is opgeleverd, komt er in dit gedeelte van de regio meer ruimte voor bepaalde bovenlokale bedrijven.

 

This text will be replaced

 

Kijk voor meer informatie op www.werkendam.nl of kijk naar de kaart van Werkendam.

Voor de meest recente cijfers over Werkendam kunt u terecht bij de Statistieken. U kunt ook het sociaal economisch profiel 2009 van Werkendam downloaden, opgesteld door RWB in samenwerking met de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.

banner_rabobank.gif