Gemeente Bergen op Zoom

In de Markiezen- en vestigingsstad Bergen op Zoom (ruim 66.000 inwoners) zijn de sporen van een Bourgondische historie overal terug te vinden. Bijvoorbeeld in de sfeervolle binnenstad met meer dan tweehonderd monumentale gebouwen, waaronder Europa's mooiste stadspaleis annex gemeentemuseum Het Markiezenhof en de tot stadsschouwburg verbouwde H. Maagdkerk. En Bergen op Zoom heeft niet voor niets in 2007 de onderscheiding gekregen van "Beste Binnenstad" van Nederland (categorie middelgrote gemeenten). Deze stad aan het water staat namelijk van voor- tot najaar in het teken van stoet en spel en het is zeer goed vertoeven op een van de vele terrasjes. 

Bergen op Zoom kenmerkt zich ook als zeer bedrijvig. Niet voor niets huisvest Bergen op Zoom twee van de grootste werkgevers van de regio West-Brabant: Sabic en Philip Morris, elk goed voor ruim duizend medewerkers. Bergen op Zoom biedt uitstekende vestigingsmogelijkheden, bijvoorbeeld op de bedrijventerreinen Theodorushaven/Noordland en Oude Molen.

 

This text will be replaced

 

REWIN heeft een overzicht opgesteld met informatie, kaarten en luchtfoto's van de bedrijventerreinen in Bergen op Zoom.

Voor cijfers over Bergen op Zoom, kijk bij de Statistieken. U kunt ook het sociaal economisch profiel 2009 van Bergen op Zoom downloaden, opgesteld door het SES West-Brabant in samenwerking met de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland.

Kijk voor kaarten naar de gedetailleerde plattegrond van Bergen op Zoom 
of de overzichtskaart met kantoor- en bedrijventerreinen.

Voor meer informatie, breng een bezoek aan de gemeentesite www.bergenopzoom.nl .


Oude stadhuis Bergen op Zoom
Het oude Stadhuis van Bergen op Zoom

Markiezenhof Bergen op ZoomPeperbus Bergen op ZoomWandelen in de omgeving van Bergen op Zoom
Toeristisch Bergen op Zoom: historisch stadscentrum, wandelgebieden

General Electric Plastics, Bergen op ZoomPhilip Morris, Bergen op Zoom
Bedrijvig Bergen op Zoom: de grote werkgevers GE Plastics & Philip Morris

banner_rabobank.gif