Drimmelen - De blauwgroene gemeente

 

De gemeente Drimmelen is de voortuin van Nationaal Park de Biesbosch in West-Brabant. De zes kernen -Drimmelen, Made, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Terheijden en Wagenberg- liggen in een typisch land- en tuinbouw gebied, waarin natuur en recreatie sterk zijn vertegenwoordigd.In de zes kernen wonen ruim 26.700 inwoners, de gemeente beslaat een oppervlakte van bijna 10.000 ha. De A16 en de A59 ontsluiten de gemeente naar alle windrichtingen.  

Bedrijvigheid 

De gemeente Drimmelen heeft een zevental bedrijventerreinen van verschillende grootte bijv. de Brieltjespolder in Made (10 ha.) dat vanaf de A59 goed zichtbaar is. In Drimmelen bevindt zich een bedrijven- concentratie rond de oude haven en de nieuwe jachthaven. Alle bedrijventerreinen die door de gemeente Drimmelen worden uitgegeven zijn in principe bedoeld voor uitgifte aan bedrijven die al in die gemeente gevestigd zijn.

 

Glastuinbouw
Verder beschikt de gemeente over een groot glastuinbouwgebied in de Plukmadese Polder. Hier is op dit moment een evenwichtige verdeling tussen groentetelers en bloemen- en plantentelers. Door de riante schaalvergroting in de sector zal naar verwachting het accent de komende jaren geleidelijk verschuiven naar de bloemen- en plantenteelt.

 

 

 

 

Detailhandel

De gemeente biedt goede mogelijkheden aan de detailhandel. Het aantrekkelijke winkelgebied in Made bevindt zich in de Marktstraat en de Nieuwstraat. In Terheijden is er een clustering van winkels tussen twee grote supermarkten en in Lage Zwaluwe wordt gestreefd naar een nieuwe clustering van winkels in een grootschalig ontwikkelingsgebied. In de kleinere kernen worden initiatieven om een winkel te starten zoveel mogelijk gefaciliteerd.

 

Recreatie

De gemeente Drimmelen  is de ‘Voortuin van de Biesbosch’. Het Nationaal Park De Biesbosch ligt voor een groot gedeelte binnen de grenzen van de gemeente Drimmelen. Vanuit de havens in Drimmelen en Lage Zwaluwe kunt u De Biesbosch gaan verkennen. De haven van Drimmelen is de grootste uitgegraven jachthaven van Europa. U kunt hier terecht voor een toeristische dagtrip, zakenlunch of om gebruik te maken van een rondvaartboot.Daarnaast kunt u natuurlijk ook zelf een bootje huren, zeilles nemen of genieten in één van de horecagelegenheden. In de gezellige dorpshavens van Lage Zwaluwe en Terheijden komt u heerlijk tot rust. Deze kernen laten u kennis maken met de Brabantse gastvrijheid.

Door gebruik te maken van de vele fiets- en wandelmogelijkheden kunt u het echte plattelandsgevoel ervaren. De routes brengen u langs monumentale dorpsgezichten en prachtige natuur.

 

Meer informatie over vestigen in Drimmelen? Bel of mail REWIN.

076 5646780

info@rewin.nl

 

 

Voor cijfers over Drimmelen, kijk bij de Statistieken. U kunt ook het meest recente sociaal economisch profiel van Bergen op Zoom downloaden, opgesteld door SES West-Brabant (nu: RWB) in samenwerking met de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland. Kijk voor meer informatie over ondernemen in deze gemeente ook op de gemeentesite van Drimmelen

banner_rabobank.gif