Bergen op Zoom - Waar Brabant Zeeland kust

 

Bergen op Zoom: een van de oudste steden van Nederland met veel  aandacht voor cultureel erfgoed. De stad is niet alleen ruim 800 jaar oud.  Ze is vooral ook 800 jaar jong. Met o.a. de drie West-Brabantse topsectoren Biobased Economy, Logistiek en Maintenance liggen er volop kansen voor economische groei.

 

 

Strategische ligging

Het Schelde-Rijnkanaal, de directe waterverbinding tussen Rotterdam en Antwerpen maakt de Bergse industrie over water uitstekend bereikbaar. Naar verwachting zal in 2016 een containerterminal in de buitenhaven worden gerealiseerd. Op dit moment is een tijdelijke terminal ingericht bij de

gemeentelijke laad- en loskade. Het doortrekken van de A4 is volop in uitvoering en medio 2015 gereed.  Daardoor wordt de afstand op bijvoorbeeld het traject tussen Delft-Bergen op Zoom zo’n 23 kilometer korter. Dit betekent een vermindering van de reistijd met ruim een half uur!

 

Aangenaam Bergen op Zoom

Aangenaam Bergen op Zoom! Voor elke bezoeker, ondernemer of inwoner.  Aangenaam wonen, werken en leven. Een sfeer waarin iedereen zich prettig voelt. Het veelzijdige karakter van Bergen op Zoom past daarbij. Dichtbij Rotterdam en Antwerpen. Op de grens met Zeeland.  Water en bos. Historisch en vernieuwend. Knus en stedelijk. Ondernemend en genietend. Aangenaam Bergen op Zoom!

 

  

   

This text will be replaced
 

 

Bedrijventerreinen

Bergen op Zoom telt ca. 580 ha. aan bedrijventerreinen, te weten: Theodorushaven/ Noordland/ De Poort, Lage Meren Meilust in Bergen op Zoom en Oude Molen en Wouwseweg in Halsteren. Op de terreinen Noordland en Oude Molen geeft de gemeente Bergen op Zoom bedrijfskavels uit.

 

Noordland

Het bedrijventerrein Noordland ligt aan de westzijde van Bergen op Zoom en is met name geschikt voor grootschalige bedrijvigheid. De percelen hebben een minimale grootte van 5.000 m². Er zin zowel door gemeente uitgeefbare kavels als private kavels beschikbaar. In de afgelopen jaren vestigden zich een aantal grote bedrijven op Noordland zoals: Ricoh, SABIC, Partner Logistics Bergen op Zoom en Lamb Weston Meyer.

 

Oude Molen

Het bedrijventerrein Oude Molen ligt ten noorden van de kern Halsteren. Het omvat een bestaand bedrijfsterrein en aansluitend een nieuw uitbreidingsplan, dat doorloopt tot de zichtlocaties aan de A4. De belangstelling voor het terrein is groot vanwege de uitstekende ligging, nl. direct ontsloten via de A4 en om de hoge kwaliteit van het bedrijfsterrein.

 

Meer informatie over vestigen in Bergen op Zoom?
Bel of mail REWIN.

076 5646780

info@rewin.nl

 

 

REWIN biedt uitgebreide informatie over de bedrijventerreinen in Bergen op Zoom inclusief kaartmateriaal en luchtfoto's.  

Voor cijfers over Bergen op Zoom, kijk bij de Statistieken. U kunt ook het meest recente sociaal economisch profiel van Bergen op Zoom downloaden, opgesteld door SES West-Brabant (nu: RWB) in samenwerking met de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland. Kijk voor meer informatie ook op de gemeentesite van Bergen op Zoom

 

banner_rabobank.gif