Aalburg - Parel aan de Maas

 

In het noordelijk deel van de provincie Noord-Brabant ligt de gemeente Aalburg, die samen met de gemeenten Werkendam en Woudrichem het Land van Heusden en Altena vormt. De gemeente Aalburg bestaat uit 7 kerkdorpen (Babyloniënbroek, Drongelen, Meeuwen, Eethen, Genderen, Veen en Wijk en Aalburg) en telt 12.500 inwoners. Vanuit Aalburg zijn er goede verbindingen naar onder andere Waalwijk (10 km), ’s-Hertogenbosch (25 km), Breda (40 km) en Gorinchem (25 km).

 

 

Recreatie

Wonen, recreëren en werken gaan in Aalburg heel goed hand in hand. Aalburg, gelegen aan de Maas, is een fijne gemeente om te wonen en te werken. Er kunnen eindeloze (fiets-)tochten door dit gebied gemaakt worden, langs o.a. de Maas en een aantal prachtige monumentale kerken, molens en andere gebouwen. Diverse fietsroutes zijn door het gebied aangelegd. De gemeente Aalburg stimuleert de ontwikkeling van kleinschalige recreatieve en verblijfsvoorzieningen.

 

 

Vestigingsmogelijkheden

Het ondernemersklimaat in Aalburg is goed, in de eerste plaats gevoed door de ondernemingsgeest en de werklust van de eigen bevolking. De gemeente probeert waar mogelijk de ondernemers de helpende hand te bieden bij het ontwikkelen van bedrijfsmogelijkheden. De gemeente Aalburg  beschikt over enkele bedrijventerreinen.  Het kleinschalige bedrijventerrein ‘de Perzikstraat’ in Wijk en Aalburg en bedrijventerreinen ‘de Bagijnhof’, ‘de Veensesteeg’ en ‘de Weerakkers’ in Veen. Voor het vestigen van bedrijven tot 5.000 m2 komt grond  beschikbaar op het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein ‘Veensesteeg Noord’.

 

 

   

This text will be replaced

 

Regionaal bedrijven terrein: Kop van Brabant.

In samenwerking met de  gemeenten Werkendam en Woudrichem wordt een regionaal bedrijventerrein in Werkendam ontwikkeld. Dit bedrijventerrein is voornamelijk bestemd voor bedrijven groter dan 5.000 m2 en richt zich in het bijzonder op bedrijven uit het Land van Heusden en Altena. Meer informatie vindt u op de website van Kop van Brabant

 

Handel

In Aalburg zijn handel en bedrijvigheid niet weg te denken uit het dagelijks leven.  Met name de handel speelt een grote rol. Dagelijks rijden er dan ook tientallen vrachtwagens in het bijzonder vanuit de kerkdorpen Veen en Wijk en Aalburg naar allerlei bestemmingen zowel in binnen- als buitenland. Vooral boter, kaas, eieren, bloemen en planten zijn producten uit   Aalburg die gretig aftrek vinden. Er zijn maar weinig markten in Nederland waar geen standplaats wordt ingenomen door een ondernemer uit Aalburg. Menig Aalburgs product staat dan ook in de Nederlandse huiskamers.

 

 

 

Meer informatie over vestigen in Aalburg? Bel of mail REWIN
076 - 56 46 780

info@rewin.nl

 


 

banner_rabobank.gif