Chinese bedrijven

REWIN richt zich nadrukkelijk op de kansen van de Chinese markt. West-Brabant heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de regio Yangzhou, een stadregio met 5 miljoen inwoners ten noordwesten van Sjanghai. Dit convenant heeft als doel de versterking van de economische positie van beide regio's. In het verlengde hiervan vinden bezoeken plaats aan Yangzhou. Van 12 april tot en met 20 april 2008 vond er een bestuurlijke en handelsmissie plaats, gevolgd door een acquisitiereis van 30 mei tot 8 juni 2008. Chinese bestuurders hebben medio 2007 een bezoek gebracht aan West-Brabant.

 

Diverse Chinese partijen kijken momenteel serieus naar West-Brabant als vestigingsregio voor het bewerken van de Europese markt.

De verschillende activiteiten, gericht op het aantrekken van Chinese bedrijven, hebben onder andere geleid tot de concrete vestiging van 15 Chinese bedrijven, zoals de handelsfima in weeg en verpakkingsmachines Saimo (vestiging in Roosendaal),  het laboratorium van Handary Bio-Engineering (vestiging in Oosterhout) en de vestiging in Breda van Humsun Europe Corporation, Yokechem en het farmaceutische bedrijf Siveele (Silver Elephant). 

                                                                                                                                                

REWIN heeft een speciale chinese website www.gateway-to-europe.nl ontwikkeld voor Chinese bedrijven met interesse voor vestiging in de regio. 


Ook is er een dvd gemaakt, getiteld "Let's make it in Southwest Netherlands, met een engelstalige en chinese variant die u op deze site kunt bekijken. Klik voor de dvd Southwest Netherlands  (engelstalige) of de chinese versie van deze dvd .   


Daarnaast is bij REWIN een speciale China desk opgezet.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Xia Li van de China Desk. . 

Xia Li

Xia Li
tel. 076-5646775   

Meer informatie:

banner_rabobank.gif