Arbeidsmarkt

De beschikbaarheid van personeel en de regionale arbeidsmarkt is een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijven. Bedrijven moeten vaak veel moeite doen om geschikt personeel te werven. De regio West-Brabant is hierop echter een positieve uitzondering!


De totale beroepsbevolking van West-Brabant bestaat uit circa 329.000 personen (gegevens 2014). Daarnaast is er ook nog een zeer omvangrijk arbeidspotentieel (totaal ruim 66.000 personen!) van uitgaande pendelaars . De regio biedt daarmee dus een uitstekende arbeidsmarkt voor (nieuwe) bedrijven.

Dit arbeidspotentieel wordt onder meer gevormd door ca. 21.000 inwoners van West-Brabant die in de zuidelijke Randstad werken. Vraag hen waar ze graag zouden willen werken en velen antwoorden dat hun voorkeur toch ligt bij een baan op korte afstand van hun woonplaats. Dit is dus een arbeidsreservoir waar nieuwe vestigers hun voordeel mee kunnen doen! Verder is er onder meer sprake van een relatief lage participatiegraad van vrouwen op de arbeidsmarkt, maar steeds meer vrouwen kiezen er nu voor om te gaan werken. Pluspunt van deze regio zijn verder de relatief gunstige arbeidskosten, die voor de sector commerciële dienstverlening ten opzichte van  het Nederlands gemiddelde 7 % lager liggen. Weer zo'n factor om voor West-Brabant  te kiezen! 

  REWIN beschikt over een arbeidsmarktanalyse West-Brabant, waarin een uitgebreid overzicht wordt gegeven van de arbeidsmarkt West-Brabant, inclusief prognoses over de verwachte ontwikkelingen van de arbeidsmarkt. Deze arbeidsmarktanalyse wordt regelmatig geactualiseerd.

NV REWIN West-Brabant maakt voor bedrijven die interesse hebben in vestiging in West-Brabant desgewenst ook een arbeidsanalyse op maat, afgestemd op de specifieke behoeften van het bedrijf. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op en meldt dat u interesse heeft in arbeidsmarktinformatie.

 

Meer informatie:

banner_rabobank.gif