Van Oers koopt 8,8 ha op Nieuw Prinsenland

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

De familie van Oers heeft ruim 8,8 ha grond gekocht op Nieuw Prinsenland. 100-den banen agro en food cluster.

De familie Van Oers heeft via de ”Wouda Invest B.V.” een perceel van ruim 8,8 ha gekocht op bedrijventerrein Nieuw Prinsenland. Nieuw Prinsenland is een initiatief van Suiker Unie en gelegen in de gemeente Steenbergen.
Het is de bedoeling dat op dit perceel de komende jaren nieuwe agro- en levensmiddelenactiviteiten ontwikkeld gaan worden. Hiermee is de derde vestiger op het bedrijventerrein Nieuw Prinsenland een feit, na Brisck/Nova Lignum en Grootscholte/4evergreen. De reële verwachting is dat de realisatie van de plannen van de familie van Oers op het agro- en food cluster in Dinteloord tot honderden nieuwe arbeidsplaatsen zullen leiden. Deze bedrijfsvestiging wordt gezien als een belangrijke launching customer, waardoor ook andere bedrijven uit de agrofood sector en biobased economy een vestiging op hetzelfde bedrijventerrein Nieuw Prinsenland in Dinteloord zullen overwegen en realiseren.

REWIN heeft samen met Suiker Unie deze belangwekkende acquisitie mogen verrichten. Algemeen-directeur, Albert Markusse van Suiker Unie ”juicht de komst van deze grootschalige agrofood vestiging toe en is ervan overtuigd dat in het kielzog van de familie van Oers meerdere bedrijven zullen volgen. Naar aanleiding van de concrete stap van de familie van Oers wordt nu met kandidaten gesproken die zich hebben laten inspireren door dat wapenfeit”, aldus Markusse.                                                                

Daarnaast is het nieuwe Cosun Innovation Center – op korte afstand van de locatie Van Oers en dus gesitueerd op hetzelfde bedrijfsterrein Nieuw Prinsenland – in aanbouw. Dit innovatiecentrum zal op termijn werk bieden aan ruim 120 veelal hoogopgeleide medewerkers. Het streven is om rondom het innovatiecentrum ook andere onderzoeks- en innovatieactiviteiten in de agro- en levensmiddelen-sector en de biobased economy te vestigen met als doel om symbiose en samenwerking te bevorderen.

Nieuw Prinsenland
Steeds meer bedrijven uit en gelieerd aan de agro- en levensmiddelensector en de biobased economy zien de meerwaarde van vestiging op het bedrijventerrein Nieuw Prinsenland. Met zijn uitstekende ligging tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, ontsluiting via de A4, de ruime kavels en mogelijkheden voor winstgevende symbiose en samenwerking beschikt het Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland over een uitstekende propositie. Ook vervoer over water is mogelijk. In de nabijgelegen haven kan een containerterminal worden aangelegd. De vaartijd naar Antwerpen of naar Rotterdam bedraagt slechts vier uur.
Het Agro- en Food Cluster Nieuw Prinsenland is een cluster van een grote suikerfabriek, een grootschalige glastuinbouwlocatie van 270 ha en een bedrijventerrein van 70 ha voor bedrijven uit en gelieerd aan de agro- en levensmiddelensector. Het is gelegen aan de A4 bij Dinteloord in de gemeente Steenbergen in West-Brabant, in het midden tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen. Met kavels tot 15 ha groot, een maximale bouwhoogte van 40 m, en voor bedrijven tot milieucategorie 5.2. Door deze clustering ontstaan mogelijkheden voor winstgevende samenwerking op allerlei gebied van inkoop grondstoffen, duurzame energie, en personeel, tot en met onderzoek en innovatie.

Neem voor meer informatie contact op met Guido van Liefland.

REWIN West-Brabant

Guido van Liefland
Tel. 06-53587654

Neem contact op
Guido van Liefland

Business development

g.vanliefland@rewin.nl
06-53 58 76 54

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant