Rodenburg Biopolymers winnaar Global Bioplastics Award

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Rodenburg Biopolymers is samen met Mars en Taghleef Industries uitgeroepen tot winnaar van Global Bioplastics Award 2016. De drie samenwerkende bedrijven kregen de prijs voor de biobased folie die ze maakten uit zetmeel uit afval van de aardappelindustrie.

Rodenburg Biopolymers in Oosterhout is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van compounds voor biokunststoffen (Solanyl). De grades van Solanyl kunnen worden gebruikt voor diverse verwerkingstechnieken zoals blaasfolie, spuitgieten, extrusie, thermovormen en biaxiale foliën. Het eerste contact met Mars komt voort uit een business development sessie van REWIN bij de Rabobank in Zevenbergen.

Bioplastic Award
De Global Bioplastics Award herkent innovaties en prestaties bij verwerkers en gebruikers van biobased kunststof. De bedrijven Mars, Rodenburg en Taghleef zijn verkozen door een jury die bestaat uit vakjournalisten, wetenschappers en de brancheorganisaties in Europe, Azië en Amerika. De prijsuitreiking vond plaats op 6 december 2016 op de 11de European Bioplastics Conference in Berlijn.

bron: kunststofenrubber.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant