Meer slagkracht in West-Brabant: al 150 mensen aan het werk

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Door de krachten van bedrijven, werknemers en opleiders te bundelen vanuit het Sectorplan West-Brabant zijn al 150 mensen aan de slag. Werkzoekenden en zij-instromers hebben de kans gekregen zich te laten bij- of omscholen en hebben een baan gevonden in de logistiek of techniek. Dit zorgt voor meer slagkracht in West-Brabant. Op 2 februari 2017 zijn betrokken bedrijven, opleiders, partners en werknemers bij elkaar op Breda International Airport om deze mijlpaal te vieren.

West-Brabant is een innovatieve en sterke economische regio. Om dat zo te houden is de balans tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt van het grootste belang. In de praktijk bestaat er echter een tekort aan personeel voor techniek en logistiek, terwijl een grote groep mensen graag in deze vakgebieden aan de slag wil.

Aanpak
‘Deze aanpak levert een win-win-win-situatie op’, vindt Steven Adriaansen, burgemeester van Woensdrecht en voorzitter van het Sectorplan. ‘Een werkzoekende wordt opgeleid en kan aan de slag, moeilijk opvulbare vacatures krijgen eindelijk invulling en West-Brabant wordt als regio sterker.’ Werkgevers en/of werkzoekenden melden zich bij het Sectorplan West-Brabant, die vervolgens een match maakt. Nadat de werkzoekende aan een werkgever is gekoppeld, krijgt hij of zij de nodige bij- of omscholing. Bedrijven betalen slechts de helft van de noodzakelijke opleidingskosten zelf: het Sectorplan betaalt de andere helft. Voor de werknemer is het gratis.

Toenemende vraag
Nu de economie steeds verder aantrekt, neemt de vraag naar goed, vakkundig opgeleid personeel alleen maar toe. Er is behoefte aan meer transport, waardoor de vraag naar vrachtwagenchauffeurs –in de logistieke sector – snel groeit. Maar ook voor een beroep als plaatwerker zijn hard mensen nodig. Zij plegen bij Fokker het onderhoud aan de vliegtuigen. Dankzij de inzet van bedrijven en partners van het Sectorplan zijn er inmiddels al 150 mensen om- of bijgeschoold en aan het werk. Het doel? Voor eind 2017 zorgen dat ruim 300 kandidaten een mooie, nieuwe functie hebben en daarmee invulling geven aan de (moeilijk) vervulbare vacatures in de regio.

Samenwerking
Sectorplan West-Brabant is een samenwerkingsverband van REWIN, FNV, Regio West-Brabant (RWB), Brabants Zeeuwse Werkgevers (BZW) en Werk en Vakmanschap (W&V). Het initiatief wordt breed gedragen door overheden, bedrijven en (sociale) partners, zoals het WerkgeversServicepunt West-Brabant. ROC West-Brabant en QIS.

Sectorplan West-Brabant

Klik op het logo voor de folder over Sectorplan West-Brabant.

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant