Hydratech Benelux vestigt op Moerdijk

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Hydratech is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van koude vloeistoffen en geldt wereldwijd als een van de marktleiders in haar sector. Ze besloten hun Benelux vestiging in Moerdijk te vestigen.

Hydratech UK vestigt een Beneluxkantoor met bedrijfsruimte aan de Graanweg op bedrijventerrein Moerdijk. Het moederconcern is gevestigd in Engeland en is specialist in ontwikkeling en productie van vloeistoffen voor warmte- en koude-overdracht. Ook de sales,  finance, logistiek en distributie worden voor de Benelux vanuit Moerdijk georganiseerd. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan 5 personen, maar verwacht vanwege een gepatenteerde biobased toepassing sterk te groeien.

Hydratech levert onder andere antivries die corrosie remt en leidingen beschermt. Dergelijke producten worden toegepast in de automotive sector, in airconditioners, door supermarktketens, brouwerijen en in de energiesector. Het bedrijf geldt wereldwijd als een van de marktleiders in de sector.

Bijzonder
is dat Hydratech als eerste fabrikant van antivries producten een normaal gesproken giftige ethyleenglycol heeft weten te detoxificeren en patenteren onder de naam Detox. Deze innovatie levert snelle groei voor Hydratech op in markten waar steeds meer bedrijven de conversie maken naar biobased producten, zoals de voedingsmiddelenindustrie en de, eveneens snelgroeiende, duurzame energie sector. Omdat een dergelijke milieuvriendelijke toepassing op het vasteland van Europa nog niet op grote schaal werd toegepast, besloot Hydratech UK recent om de Europese markt te gaan bewerken. De vestiging van Hydratech Benelux in Moerdijk is een direct gevolg van die nieuwe strategie.

REWIN was in dit vestigingsproces betrokken.

Neem contact op
Guido van Liefland

Business development

g.vanliefland@rewin.nl
06-53 58 76 54

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant