Telecom infrastructuur

Breedband

 

Breedband infrastructuren zijn noodzakelijk voor een goede bedrijfsvoering. Ministerie van Economische Zaken, Provincies en andere bestuurlijke organen werken hard aan het realiseren van dergelijke netwerken. Techniek, diensten en de vraag naar meer capaciteit en snelheid  van infrastructuren ontwikkelen zich dermate snel dat de verwachting is dat alleen glasvezel over enkele jaren  meer als voldoende capaciteit en snelheid biedt als Telecom infrastructuur.

Hieronder een globaal overzicht van de ontwikkeling van bandbreedte

Globale groei van (max.) bandbreedte

 2003 8 Mb  download  over DSL 
 2005  20 Mb  download  over ADSL 2+
 2006  100 Mb  symmetrisch  over glasvezel
 2010  200 Mb  symmetrisch  over glasvezel
 2011  500 Mb  symmetrisch  over glasvezel
 2012  1.000 Mb  symmetrisch  over glasvezel

 

De capaciteit ontwikkeling  aan bandbreedte gaat de laatste jaren in sneltreinvaart, voortgedreven door technische ontwikkelingen. De komende jaren zal de vraag naar bandbreedte verder toenemen vanwege de extra diensten die mogelijk zijn.

In Nederland zijn al diverse bedrijventerreinen, met name de grotere en onlangs gerealiseerde industrieterreinen, voorzien van een glasvezelnetwerk. Inmiddels zijn ook enkele bedrijventerreinen in West-Brabant voorzien van een glasvezelnetwerk.
In de nabije toekomst zal door fenomenen als SaaS (Software as a Service),werken via de Cloud (telecom dienstverlening op afstand) en het steeds meer werken vanuit huis (met data mogelijkheden zoals op kantoor, bijvoorbeeld beeldcommunicatie) en wat er verder nog komt aan dienstverlening, de noodzaak van een goede infrastructuur steeds groter worden.

Er zijn diverse investeerders en dienstenleveranciers actief op de glasvezelmarkt. Voor bedrijventerreinen zijn KPN, Eurofiber, Ziggo, UPC, Tele2, Vodafone en T-Mobile belangrijke leveranciers. REWIN wil bedrijven informeren over de beschikbaarheid van breedband voorzieningen op de verschillende vestigingslocaties in West-Brabant. Ook zet ze in op een toekomstvast breedband netwerk tegen een goede prijs/prestatie verhouding. Met gemeenten en provincie wordt gewerkt aan het uitwerken van plannen voor de aanleg van complete glasvezelnetwerken.

 

Download hier een overzicht van  West-Brabantse bedrijventerreinen met huidige telecomvoorzieningen en verdere plannen.  

 

Mobiele Telecom

De mogelijkheden van de infrastructuren voor mobiele telecom en data verkeer gaan mogelijk nog sneller dan die van vaste verbindingen, echter de verwachting is dat de capaciteit en snelheid via de mobiele netwerken ver achter blijven op de capaciteit van een glasvezelnetwerk. Mobiel breedband is een goed alternatief voor locaties waar een glasvezelnetwerk om diverse redenen moeilijk tot niet te realiseren is.

 

Via REWIN zijn initiatieven gestart voor de aanleg van glasvezel op alle West-Brabantse bedrijventerreinen. De projectnaam van dit initiatief is "Glasvezel voor Bedrijvig West-Brabant".
Bij het realiseren van de plannen en daadwerkelijke aanleg werkt REWIN o.a. samen met ComInfra uit Etten-Leur. Deze organisatie is ook graag bereid u direct te informeren.

 

 

NV REWIN West-Brabant
Guido van Liefland

Tel. 076-5646780  

e-mail: g.vanliefland@rewin.nl

web: http://www.rewin.nl/    

 

ComInfra

Ton de Pijper

Tel. 076-8898633

Mobiel: 06-52795491

e-mail: info@cominfra.nl

web: http://www.cominfra.nl/.nl